Fischer bude s hejtmany mluvit o dopravě a evropských fondech

21.04.2010 9:05

Premiér Jan Fischer a někteří další ministři se během středy sejdou s hejtmany. Společně budou řešit například rozvoj dopravní sítě.

Fischer bude s hejtmany mluvit o dopravě a evropských fondech

Moderní dopravní síť se má vybudovat podle vládního desetiletého plánu s využitím PPP projektů, tedy za přispění peněz ze soukromých zdrojů.

Předseda asociace krajů, jihomoravský hejtman Michal Hašek ovšem hodlá s premiérem probrat i problém čerpání prostředků z Evropských fondů.

„My jsme vyzvali v závěru loňského roku vládu, aby udělala určitou inventuru dosud nečerpaných evropských fondů, tam, kde hrozí, že by Česká republika mohla přijít o určité finance a rádi bychom slyšeli od premiéra Jana Fischera resumé. To znamená, zda jsou takové finanční prostředky, případně zda bude možné je využít na jednotlivých krajích prostřednictvím takzvaných regionálních operačních programů," řekl Hašek v rozhovoru pro Radiožurnál.

Ostatní hejtmany ale pálí také problémy ve zdravotnictví, zejména pokud jde o vzdělávání mladých lékařů.

„To je věc, o které jsem jednal s občanským sdružením Mladí lékaři. A protože oni nemají důvěru k současnému vedení resortu ministerstva zdravotnictví a musím říct, že i důvěra hejtmanů je po minulých zkušenostech například s vyjednáváním o úhradové vyhlášce podlomena, bude premiér Jan Fischer požádán o určitou supervizi," vysvětlil k této záležitosti Hašek.

Čtěte také:
Hašek (ČSSD): Problém lékařů se dotýká i krajů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…