Kvapil se brání: Štopla vůbec neznám

03.05.2010 12:27

Bývalý starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil byl propuštěn z vazby a říká, že Štopla, který ho udal, skoro nezná a celá kauza je uměle vykonstruovaná. Prý žádný úplatek vzít nechtěl.

Kvapil se brání: Štopla vůbec neznám

Proti Aleši Kvapilovi, bývalému Starostovi Brna-Žabovřesk, svědčí v kauze s milionovým úplatkem nahrávka podnikatele Štopla, od kterého měl Kvapil převzít úplatek. On to však popírá. Tvrdí, že Štopla viděl poprvé na nahrávané schůzce v kanceláři.

„Štopl se ze začátku choval normálně. Pak jsem mu chvíli nerozuměl a po skončení jsem si řekl, že kdyby tam nebyl Novotný, tak bych ho zřejmě vyhodil. Pořád stahoval rozhovor na nějaké finanční otázky a bylo to až nepříjemné. Ke své smůle jsem si neuvědomil, že to celé nahrává," uvedl Kvapil pro MF Dnes.

Kvapil měl údajně souhlasit s přijetím úplatku milionu korun za to, že nebude protestovat proti stavbě futuristického Sonocentra v Brně. Tvrdí však, že to byl motiv pana Štopla. „Je potřeba ptát se Štopla, proč viděl ohledně stavby nějaké problémy a začal je nafukovat," uvedl Kvapil.

„Je logická otázka, komu chtěl Štopl svým jednáním prospět. Jestli jde o korupci, tak je to ve vyšším patře, než my tady mluvíme. V politice totiž vždycky někomu zabíráte místo," řekl Kvapil. Podle něj za tím stojí křídlo Milana Venclíka v brněnské ODS. „Neříkám, že přímo on, ale může to být z okruhu lidí, kteří mu jsou blízcí."

Čtěte také:
Exstarostu Kvapila právě pustili z vazby na kauci 4 milionů

Foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…