Lidé z VV a TOP 09 patří do antikvariátů, tvrdí Bém

04.05.2010 14:37

Česká politická a zvláště předvolební scéna se proměnila v přehlídku hulvátství a promarněných slov. Politická realita pak vytvořila obrovský příkop mezi lidmi a politiky. Tak to jsou odpovědi pražského primátora Pavla Béma v online rozhovoru na webu Týden.cz

Lidé z VV a TOP 09 patří do antikvariátů, tvrdí Bém

Pražský primátor Pavel Bém je dvojkou na kandidátce ODS v hlavním městě. Ale proč se vlastně rozhodl kandidovat do sněmovny?

„Ke všem klíčovým rozhodnutím, které se dotýkají i hlavního města Prahy, dochází v Poslanecké sněmovně. Důležité zákony, rozpočet, daně... V Praze jsme toho za posledních osm let hodně změnili k lepšímu. Ale něco stále chybí," odvětil na to Bém v chatu Týden.cz. A pak vyjmenoval příslušné zákony. Například zákon omezující hazard, zákon o regulaci prostituce, či zákon o metropolitní policii a bezpečnosti na území metropole.

O politice a politicích si ale jako psychiatr zrovna nemyslí to nejlepší: „Důvěra v politické strany je mimořádně malá. Proto se také objevují obskurní, leč pochopitelné občanské aktivity, jako "Defenestrace 2010" či vůle favorizovat nově vznikající účelové předvolební strany. Ať se jmenují TOP 09 nebo Věci veřejné, nepřináší ve skutečnosti nic nového. Vykrádají politické programy druhým a na svých kandidátkách nabízí tváře či osobnosti, které spíše patří do antikvariátů."

Pod mým vedením se metropole změnila k nepoznání

„ODS společně se mnou převzala Prahu v roce 2002 po katastrofálních povodních v naprosto zdevastovaném stavu s 34 miliardovým dluhem po mých předchůdcích. A dnes? Metropole se změnila k nepoznání a výrazně k lepšímu. Že jsem také udělal chyby? Určitě, vždyť nikdo není neomylný," rozmělnil posléze pochyby čtenáře s nickem Leteňák, který si myslí, že Bém se bude jako zhrzený politik ODS mstít, podobně jako Václav Klaus.

Primátor se proslavil také svou vášní k horolezectví. Ovšem nikdy ne zcela jasně vysvětlil, kde bere peníze na tyto nákladné výpravy. Nevysvětlil to ale ani na chatu, zato se svěřil, kam míří jeho horské choutky nyní.

„V létě po volbách mě čekají Tatry, jižní Tyrolsko a Dolomity. Na konci roku ještě jedna cesta do mrazivého, ledového království, ale mohu uklidnit ty, kteří by mně případně chtěli závidět, nikoliv do Antarktidy," řekl.

A aby nikdo nepochyboval o tom, že Bém má rád ženy, tak nakonec přidal i malé vyznání: „Ženská krása v sobě musí ukrývat jak půvaby těla tak skryté krásy duše. Mnoho žen tuto úžasnou harmonii v sobě nosí a proto také rostou v čase do stále větší krásy. Nestárnou. Ba přímo naopak."

Čtěte také:
Volební systém je nespravedlivý, tvrdí nejen malé strany

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…