Paulczynski (ODS): Sirotek Moravec

06.05.2010 7:41

Naše vaše TV se stala hříčkou v rukou dvou kašparů. Jana Krause a Václava Moravce

Paulczynski (ODS): Sirotek Moravec

Dnes dopoledne ohlásila stanice F1 smutnou zprávu. ČT ukončila spolupráci s jedním ze dvou svých privatizátorů. Co to melu? Jaká privatizace ČT?

Ti co si kladou tuto otázku zjevně nepostřehli, že od doby kdy leckterý trvale odcházející politik si ustlal na velíně, došlo v ČT k zásadní změně. Naše vaše TV se stala hříčkou v rukou dvou kašparů. Jana Krause a Václava Moravce. Při poslechu pořadů těchto pánů je na pořadu dne jedna zásadní otázka. Je veřejnoprávní ČT politicky neutrální instituce, nebo je to aktivistická televize, jež nedovoleným způsobem vstupuje do politické soutěže?

Tak tedy ta smutná zpráva. Pro slzy nevidím na klávesnici. ČT ukončí spolupráci s Janem Krausem. Ó jak mi budou scházet jeho soukromé pohledy na politickou scénu a citace internetově -facebookových fórků. Nic proti nim, ale nesmí být prezentovány zastaralé jak naložený sýr. Rovněž výběr účinkujíccích mi poslední dobou připomínal přehlídku ve stanu venkovského panoptika. No, on se Jeník neztratí. Přinejmenším zorganizuje zase nějaký štrajk. Jen počkej zajíci, pardon - Janečku.

A tak z těch dvou soupeřů o titul krále veřejnoprávního kašpara brzy zůstane jen jeden. A to je ještě otázkou, jak dlouho. Protože i jím moderované Moravcospeciály připomínají muzeum voskových figurin s monologem průvodce či spíš principála. A všimněte si, že těmto pořadům se v poslední době vyhýbá i sám nejlepší z diskutérů a když už přijde, ukryje se rafinovaně za panel s jakýmisi hausnumery.

Celkový dojem z těchto pořadů mi připomíná rozhovor němého s hluchým. Pánové si většinou melou své ptydepe a moderátor na to kouká jako slepý mravenečník na rozsypaný mák.

Králem těchto stupidních pořadů je však Václav Klaus. Prostě tam nechodí. A panu Jiřímu odpověděl svého času na jeho výzvu k diskuzi: "Nevím, z čeho pramení Vaše poněkud obsedantní fascinace televizními debatami. Sám jste jich absolvoval mnoho, a tak nepochybně z vlastní zkušenosti víte, že v nich o poznání či objasnění skutečných názorů diskutujících osob veřejnosti jde až v druhé řadě. "

Při nedávné trapné scéně, kdy Mistr VM zvládl Paroubka s Nečasem až když jim vypnul mikrofony jsem se tak rozšoupl, že jsem nerozlišil, zda se jedná o poslední orgasmus či první infarkt.

Nu, Krause máme zdá se za sebou. Teď už zbývá jen čekat na konec pravdoláskovnického estrádního veřejnoprávního pořadu krále všech televizních šašků OVM.

A protože nejsme demokracií, nemáme politickou pluralitu ani právní stát, protože jsme přechodnou společností rozkládajícího se totalitního státu, máme před sebou dvě cesty. Návrat k ještě blbější totalitě jejímuž příchodu takovéto pořady významně přispívají, nebo velmi pracnou a bolavou cestu ke svéprávnosti. Na této cestě si nejdříve musíme uvědomit, jaká je skutečná realita, ve které žijeme, a co je hodnotou života. Poté musíme něco skutečně začít dělat a denně nastavovat kůži. Na té cestě půjde o život.

Jednou z cest k té druhé variantě je zrušení Otázek Václava Moravce.
Protože tyto nedělní pořady začínají být vrcholem trapnosti a ubohosti. Každá neděle s tímto programem je jaksi prázdnější. A k zapnutí televize vskutku nevybízí.

Je třeba zodpovědět si, zda vůbec mají pořady tohoto ražení u nás nějaký význam.

Jak napsal kolega Balušek: "Souhlasím s prezidentem Klausem, že vysílání takových pořadů je zrůdnost, která nemá nikde obdoby. Vytratil se význam, ztratila se kontinuita, zmizela skutečná veřejná služba. Politici, placení z našich kapes, si na Kavčí Hory chodí akorát honit ega a veřejnoprávní televize jim k tomu za naše peníze vyrábí líbivé kulisy. Vážně tohle chceme? Je čas zrušit OVM."

Divák se tak nedozví vůbec nic, maximálně si prohloubí pocit znechucení a blbé nálady.

A tak končím zvoláním: Zrušte OVM.

Dále čtěte:
Paulczynski (ODS): Íčko je mafián, vyřvávají z Lidového domu
Paulczynski (ODS): ČSSD - hlavně vyhrát, pak už to nějak ošéfujem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…