ČD jsou v zisku. Je to historický okamžik, říkají

15.05.2010 12:50

Poprvé v moderní historii neskončilo hospodaření Českých drah ve ztrátě. Podnik se raduje a finance hodlá investovat do renovací.

ČD jsou v zisku. Je to historický okamžik, říkají

Hospodaření Českých drah se poprvé v novodobé historii ocitlo v černých číslech, tedy v zisku. Podnik se svými finančními úspěchy neváhá chlubit ani na stránkách celostátních deníků - třeba v Mladé frontě otiskl celostránkovou inzerci ilustrující jeho úspěchy na poli hospodaření.

"Už první letošní finanční výkazy potvrzují správnost cesty, kterou České dráhy nastoupily před dvěma lety," uvádí České dráhy v inzerátu s tím, že firma má nyní dostatečný potenciál pro svůj růst a modernizaci.

Drobeček v miliardách

Podle auditu, který si společnost udělala, byl její letošní zisk o dvacet jedna procent vyšší než ten loňský, a celkový hospodářský výsledek plus dva miliony korun. "Může se to zdát jako drobeček v miliardách, s nimiž České dráhy hospodaří, ale je to skutečně historický okamžik," pyšní se České dráhy.

Podle nich umožní dobrá finanční situace podniku investovat rekordní sumu do obnovy jeho vozidkového parku. "Přímo do provozu by měla být uvedena nová a modernizovaná vozidla  v hodnotě více než pět miliard," slibují České dráhy.

Zájezd do Vídně nebo jízdenky

Ty svůj inzerát uzavírají soutěží: kdo posbírá všech devět částí obrázku, který vychází v deníku v jednotlivých dnech, a pošle jej na adresu Českých drah, může vyhrát zájezd do Vídně nebo některou z řady poukázek na jízdenky Českých drah.

Více čtěte:

Dráhy za špínu ve vlacích zaplatí 1,5 milionu korun

Foto: regionet.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

4:44 Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

Přelom dubna a května je obdobím, kdy většina lidí dostává vyúčtování za energie a služby spojené s …