Manžel je schopný dohody a kompromisu, říká Nečasová

21.05.2010 9:23

Paní Nečasová na veřejnosti příliš nevystupuje, nyní však médiím vzkázala, proč by volila svého manžela a čemu by se chtěla v budoucnu věnovat. Petra Paroubková je na rozdíl od ní zběhlou mediální osobností.

Manžel je schopný dohody a kompromisu, říká Nečasová

Radka Nečasová si na manželovi cení hlavně toho, že je „parťákem do nepohody". Nyní se v Praze stará o děti, domov prý však má hlavně v Rožnově. „Jezdíme tam, jak to jde," řekla magazínu Lidových novin Pátek.

Podle svých slov se dále vzdělává. „Začala jsem studovat magisterský obor a chci se péči o handicapované věnovat i v budoucnu," uvedla. Volný čas jako rodina nejraději tráví s dětmi procházkami v přírodě nebo sportem. Poslední dovolenou strávili v Itálii blízko Benátek.

Nenechává mě to chladnou ale není to moje povinnost

Proč se neangažuje v propagaci svého manžela? Chrání soukromí své i svých dětí. „Je samozřejmé, že mě to nenechává naprosto chladnou. Manžela kancléřky Angely Merkel se ale také neptají na to, zda bude vystupovat na obhajobu své ženy," myslí si.

Práci svého muže však bez výhrady podporuje. „Můj manžel je schopný dohody a kompromisu. Pozice premiéra pro něj není důležitá sama o sobě. Má jasnou představu, kam by naše země měla směřovat. Proto o tu pozici usiluje," říká Nečasová.

Petra Paroubková se za svého muže bije ráda a veřejně

Manželka druhého pravděpodobného adepta na premiéra Petra Paroubková je v mediální prezentaci svého manžela mnohem zběhlejší. Své názory vyjadřuje na blogu, svého muže doprovází na mítinky i do televizních diskusí.

Drahá polovička předsedy KDU-ČSL Cyrila Svoboda Věnceslava se domnívá, že pro manželku politika je důležité, aby měla také vlastní profesi, které se věnuje, když odrostou děti. Je to podle ní dobré i pro vztah. Určité zkušenosti s prezentací na veřejnosti má z doby, kdy byl její muž ministrem zahraničí a ona se musela účastnit diplomatických večeří.

Ostatní manželky mediálně své muže příliš nepodporují

Ostatní manželky předsedů stran příliš známé nejsou. Choť Karla Schwarzenberga hraběnka Therese žije v Rakousku ale většinu času se věnuje charitativnímu projektu v Africe. Manželka Ondřeje Lišky Brigitte Liška Luggin vychovává dvě malé dcery. Vzhledem ke svému univerzitnímu vzdělání pracuje také na pražském zastoupení Evropské komise.

O manželce předsedy KSČM Vojtěcha Filipa Ludmile se neví téměř nic. Jen že s manželem mají dvě děti a ona pracuje v Českých Budějovicích jako zubařka.

Více: Nečasova žena promluvila. Je připravená být paní premiérovou

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…