K úspěchu nám stačí jen krůček, říká Liška

21.05.2010 15:25

Zelení mají reálnou šanci dostat se opět do Sněmovny, říká v online rozhovoru na webu iHNed.cz Ondřej Liška.

K úspěchu nám stačí jen krůček, říká Liška

Volební průzkumy Straně zelených nelichotivě naznačují, že budou mít velký problém se do sněmovny vůbec dostat. Lídr Strany zelených (SZ) Ondřej Liška ale hlavu neklopí. "Já těm rozhodnutým říkám: Když přivede každý z vás ještě jednoho voliče a přesvědčíte ho, aby se přestal bát, budeme mít bezmála deset procent," uvedl k tomu Liška v rozhovoru pro iHNed.cz

Podle Lišky bude záležet hodně na těch, kdo se ještě nerozhodli. „Téměř pět procent voličů stabilně podporuje zelené, k úspěchu tedy zeleným schází je krůček. Pokud lidé chtějí odvážné politiky, nechť volí odvážně a bez ohledu na průzkumy. Ty operují až s tříprocentní odchylkou," zmínil k tomu dále předseda SZ.

Pokud odejdu, zůstanou jen technokraté

„Vůbec neuvažuji o odchodu z veřejného života, naopak. Pokud lidé s ideály opustí politiku, zůstanou tam jen cynici a technokraté," hlásí dále „zelený" politik.

Že je těsně před volbami, pak Liška připomněl v odpovědích, kde dával najevo antipatii k TOP 09 a Věcem veřejným (VV).

„S TOP09 se dokážeme shodnout v jedné důležité věci, a to nezadlužování naší budoucnosti. Narozdíl od TOP09 ale chápeme zadlužování mnohem šířeji. Je stejně nezodpovědné zadlužit příští generace, jako je nezodpovědné předat naši planetu špinavější a zničenější...A zatímco lidem, kteří v politice působí 20 let, jen obtížně můžete po tom všem věřit, že to myslí vážně, zeleným můžete věřit, protože se nenechali koupit."

Program VV žongluje s pochybnými čísly

„Věci veřejné jsou velmi nečitelné a rozporuplné. Je nejasné, jak se budou chovat po volbách. Jejich program žongluje s pochybnými čísly a je v mnohém nekonzistentní. Je třeba ocenit jejich silnou protikorupční rétoriku, dojem kazí to, že tato strana sama má nejasné pozadí a v čele kandidátek jsou lidé, kteří nebudí důvěru," napsal pak Liška k VV

A přidal i konkrétní jména těch, co jsou podle něj nedůvěryhodní: „Komunální zastupitel z Prahy 1 v čele jihomoravské kandidátky? Majitel největší bezpečnostní a detektivní agentury jako hlavní sponzor strany a zároveň poslanec? Předseda strany, který nemá podpisové právo? Myslím si, že VV jsou v mnohém kopií toho, co kritizují, tedy pokračování byznysu politickými prostředky."

Kdy se smířím? Odpuštění je krásná věc...

K dotazu, kdy si vzájemně odpustí s Kuchtovou, Patočkou, Zubovou a jinými sdělil, že odpuštění je krásná věc. „V politice ovšem nejste nikdy sám, nýbrž vždy ve skupině, a proto je nutné řídit se společnými pravidly. A pokud není shoda na férových pravidlech, je spolupráce těžká nebo dokonce vyloučená," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…