Paroubek mluví jak z rádia Jerevan, podotkl Nečas pod palbou urážek

26.05.2010 18:34

Petr Nečas reagoval na kulometnou palbu urážek Jiřího Paroubka. V Českém rozhlase si připadal spíše jako v rádiu Jerevan.

Paroubek mluví jak z rádia Jerevan, podotkl Nečas pod palbou urážek

Poslední předvolební duel Martina Veselovského Posviťme si na politiky, tentokráte s lídry dvou nejsilnějších stran, se neobešel bez urážek a osočování, hlavně v režii šéfa socialistů Jiřího Paroubka.

"Jsme sice na půdě Českého rozhlasu, ale těmito výroky pana Paroubka mi to připomíná spíše rádio Jerevan," reagoval Nečas na Paroubkovu opakovanou kritiku vlády Mirka Topolánka.

Debata se neobešla ani bez rýpnutí do údajné Nečasovy přeplacené milenky, do otřesné politiky ODS, která zemi zadlužila a teď vystupuje jako lék na krizi, a bez opakovaného teatrálního výroku "Pane Nečasi, styďte se.".

Obyčejný člověk volí ČSSD

Jeden z posluchačů chtěl vědět, co znamená termín obyčejný člověk, který billboardy sociální demokracie tak náruživě prosazují.

"Obyčejní lidí jsme my všichni, kteří volíme ČSSD, stranu pro dolních deset milionů. Nepovažujeme se za nóbl jako ODS, která je stranou pro horních deset tisíc," odpovídal Paroubek.

"Ano, pan Paroubek je obyčejný člověk, protože volí ČSSD," souhlasil Nečas a vrátil úder. "Obyčejný člověk totiž běžně nosí oblek za 25 tisíc a stravuje se v hotelu Kempinski, kde polévka stojí kolik stovek korun. Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?"

Taky budu senior, chovejte se ke mně slušně

Tazatelka důchodového věku se šéfa socialistů ptala, proč si ji v 77 letech hodlá kupovat za 13. důchod. Paroubek odvětil, že bude pravděpodobně pravicově orientovaná, soudě podle barvy jejího bledě modrého trička.

Paní si povzdychla a poznamenala, že od Paroubka nic jiného než urážky nečekala. Petr Nečas vzápětí vychovatelsky upozornil, že bychom se měli k seniorům chovat slušně.

"Taky budu brzo senior, tak byste se ke mně taky mohli chovat slušně," podotkl předseda ČSSD.

Vzápětí Paroubek urazil vedoucí výzkumu společnosti SC&C Janu Hamanovou, která zprostředkovává mimo jiné i předvolební preferenční průzkumy. Nečas podotkl, že není divu, však si i Jaroslav Tvrdík vydupal nadužívání výsledků agentury STEM, kterou si ČSSD platí.

Školné bude, smiřte se

Ostrý tón si Paroubek udržel až do konce vysílání. Na líčení Nečasovy představy o systému studentského spoření a půjček, reagoval laxně. "Je zřejmé, že pod pravicovou vládou školné zkrátka bude."

Nešetřil ani malé strany. "Jsou strany na jedno použití, nejvíc se ozývají a přitom nikdy nic nevyhráli a taky ani nevyhrají." ODS je podle něj alespoň adekvátním politickým soupeřem.

Rozhodně ale volby nevyhraje. "Jak řekla anglická královna Viktorie, nepřipouštíme si možnost porážky. Tuto variantu já prostě nevidím."

FOTOGALERIE: Paroubek s Nečasem v rozhlasovém duelu


Více:

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…