Rozhlas završí předvolební přenosy duelem Nečase s Paroubkem

26.05.2010 10:57

Předvolební duel Nečas versus Paroubek odvysílá i Český rozhlas. Ovšem o den dříve, než Česká televize. Oba politici se utkají ve středu v 17:00 hodin.

Rozhlas završí předvolební přenosy duelem Nečase s Paroubkem

Také předvolební diskuse Českého rozhlasu dospěly do finále. Dnes po sedmnácté hodině se v závěrečné debatě utkají lídři stran, které podle průzkumů vykazují nejvyšší zisk hlasů, tedy volební lídr ODS Petr Nečas a předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Jak Český rozhlas uvádí, dotazy oběma politikům mohou posluchači posílat prostřednictvím internetu.

Dotazy jsou k věci, říká Veselovský

 „Lidé posílají pro debatu Petra Nečase a Jiřího Paroubka opravdu spousty dotazů, což je úžasné. Všechny dotazy jsou úplně přesně k věci," podotkl k tomu moderátor pořadu Martin Veselovský.

V úterý v podvečer patřilo atrium Českého rozhlasu i vysílání Radiožurnálu volebním lídrům těch stran, které v bleskových průzkumech SC&C a STEM pro Český rozhlas alespoň v jednom ze čtrnácti krajů překonaly hranici pěti procent, což bylo u šesti stran.

Stovka lidí přišla do rozhlasu

Jak rozhlas uvedl na své webové stránce, protentokráte byla atmosféra ve studiu jiná než u debat s lídry krajských kandidátek. Ovlivnily ji hlavně pouhé desítky hodin zbývající do voleb. Přenos z budovy Českého rozhlasu sledovala navíc v přímém přenosu asi stovka lidí.

„I na lídrech, kteří mají za normálních okolností chladné hlavy a relativně vědí, v jakém prostoru se pohybují, bylo cítit, že hodně tlačí na pilu, že hodně chtějí říct svá sdělení," popsal atmosféru moderátor Martin Veselovský.

Věděli, koho půjdou volit

Velkou část debaty politici odpovídali na otázky publika, a to jak na ty položené přímo v sále, tak na dotazy, které poslali posluchači právě prostřednictvím již zmiňovaného internetu.

Většina z posluchačů, které Český rozhlas v sále oslovil, už přišla na debatu s pevným rozhodnutím, koho volit. „Hodina s lídry šesti stran jejich přesvědčení údajně nijak neovlivnila," dodal k tomu Radiožurnál.

Sledujeme téma DUEL NEČAS PAROUBEK

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…