Jágr napravo, Růžička nalevo. Sportovci holt také volí

26.05.2010 21:21

Hokejista Jaromír Jágr dlouhodobě podporuje ODS. Reprezentační trenér Vladimír Růžička se už také vyslovil, jeho sympatie patří ČSSD. Za stejnou stranu kandiduje i bývalý reprezentant Jiří Šlégr.

Jágr napravo, Růžička nalevo. Sportovci holt také volí

"ODS volím od revoluce, už to bude dvacet let," řekl Jágr ve středečním Hydeparku. Stranu také oficiálně podporuje. Kromě sponzorských darů i mediálně, objevil se už na stranických billboardech a ve středu se fotil s volebním lídrem Petrem Nečasem.

"Před dvaceti lety jsem se rozhodl, koho budu volit, a toho se držím. Nikomu nic nevnucuji, prostě to tak je," doplnil.

Sportu zdar, hokeji především

Vedle Jágra svou favorizaci politické strany přiznal také trenér národní hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

"ČSSD je dle mého názoru jedinou stranou, která má skutečně propracovaný program podpory sportu. Pokud chceme, abychom měli v budoucnosti znovu důvod oslavovat podobné úspěchy, jako je ten náš z Německa, musí se ve sportu celá řada věcí změnit," řekl podle serveru prvnizpravy.cz.

Přizvukuje mu i šéf socialistů Jiří Paroubek. "Abychom mohli na tento a jiné sportovní úspěchy z minulosti navázat, je ale třeba od základu změnit koncepci financování a provozování sportu v České republice," poznamenal.

Právě jeho strana má prý ucelený program, který do sportu přinese více peněz. Za ČSSD navíc kandiduje také Růžičkův dlouholetý přítel Jiří Šlégr.

Guma šéfem sportu?

"Kdybych si nemyslel, že je možné zrealizovat celý náš program, tak bych do toho nešel," odpověděl Šlégr na to, zda si opravdu myslí, že jsou předvolební sliby sociální demokracie reálné a splnitelné.

"Ve sportu chybí tak dvě až tři miliardy. Ty bychom tam potřebovali vložit, aby nám sport mohl dělat radost a čest," vysvětlil Šlégr, kamarády hokejisty kvůli své zapomnětlivosti přezdíván Guma, v budoucnu možná šéf celorepublikového sportu.

"Kdyby mě předseda Paroubek pověřil, abych se staral o sport, určitě bych se nebránil," uzavřel.

Více: Jágr pro ParlamentníListy.cz: Na Topolánka se mě neptejte. Zatím

Foto: Ondřej Leinert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.