Probíhá druhý den voleb. Češi rozhodují o budoucnosti země

29.05.2010 8:24

Češi mají posledních šest hodin na to, aby rozhodli o tváři budoucí Poslanecké sněmovny.

Probíhá druhý den voleb. Češi rozhodují o budoucnosti země

Po noční přestávce se v českých a moravských obcích znovu otevřelo téměř 15 tisíc volebních místností, v nichž budou Češi vybírat budoucí poslance. Ti, kteří nehlasovali v pátek, mají v sobotu posledních šest hodin na to, aby vybrali některé ze 25 kandidujících stran a hnutí.

Volební místnosti jsou v sobotu otevřeny od 8:00 do 14:00, kdy podle zákona možnost odevzdat voličský hlas končí. Než se však volební místnosti uzavřou, musí dát komise možnost hlasovat všem občanům, kteří na svou volbu čekají v místnosti, popřípadě před ní. Až poté prohlásí hlasování za ukončené.

Po uzavření volebních místností začnou komise sčítat hlasovací lístky a další údaje, například počet voličů. Zpracování poté postoupí Českému statistickému úřadu. Ten výsledky hlasování zveřejní na serveru www.volby.cz. Většina výsledků by měla být známa během sobotního večera. Průběžné výsledky sčítání hlasů můžete sledovat od 14:00 také na serveru ParlamentniListy.cz.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …