Probíhá druhý den voleb. Češi rozhodují o budoucnosti země

29.05.2010 8:24

Češi mají posledních šest hodin na to, aby rozhodli o tváři budoucí Poslanecké sněmovny.

Probíhá druhý den voleb. Češi rozhodují o budoucnosti země

Po noční přestávce se v českých a moravských obcích znovu otevřelo téměř 15 tisíc volebních místností, v nichž budou Češi vybírat budoucí poslance. Ti, kteří nehlasovali v pátek, mají v sobotu posledních šest hodin na to, aby vybrali některé ze 25 kandidujících stran a hnutí.

Volební místnosti jsou v sobotu otevřeny od 8:00 do 14:00, kdy podle zákona možnost odevzdat voličský hlas končí. Než se však volební místnosti uzavřou, musí dát komise možnost hlasovat všem občanům, kteří na svou volbu čekají v místnosti, popřípadě před ní. Až poté prohlásí hlasování za ukončené.

Po uzavření volebních místností začnou komise sčítat hlasovací lístky a další údaje, například počet voličů. Zpracování poté postoupí Českému statistickému úřadu. Ten výsledky hlasování zveřejní na serveru www.volby.cz. Většina výsledků by měla být známa během sobotního večera. Průběžné výsledky sčítání hlasů můžete sledovat od 14:00 také na serveru ParlamentniListy.cz.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…