K volbám na sídlišti Janov šli i čtyřicetiletí prvovoliči

29.05.2010 13:49

Dlouhá kampaň a všeobecná nespokojenost dohnaly k volbám jako prvovoliče i občany, s nimiž až dosud nikdo nehnul. Významnou skupinu tvoří Romové.

K volbám na sídlišti Janov šli i čtyřicetiletí prvovoliči

Podle listu Právo na problémovém sídlišti Janov v Litvínově se k urnám poprvé vydali i voliči, kterým už táhne na čtyřicítku a někteří se přehoupli i přes ní. Svobodné volby na tajném principu objevují jako novum.

"Ještě nikdy jsem nevolil. Za komunistů jsem ještě nebyl osmnáctiletý a pak už mě to nezajímalo," cituje Právo jen typický hlas muže středního věku.

"Chlapi by se mi smáli, že jsem ještě volební panic," připojuje se jiný. A sděluje i svého favorita. "No, Paroubka, koho jiného."

Stejnou volbou se netajila ani drtivá většina ostatních dotázaných voličů. Typický je názor dvou dotázaných žen. "Sledujeme politiky v televizi. Ta sociální demokracie se nám libí nejvíc. To víte, tady na severu není žádná práce."

Sliby sociálních jistot asi nikoliv překvapivě ovlivnily většinu pátečních hlasů. Nespokojenost s vlastním osudem se v Janově zapsala do volebních výsledků již v předchozích volbách. Poněkud absurdně. Čtvrtinu hlasů tam tehdy získala extrémistická pravice. Jmenovitě dnes již zakázaná Dělnická strana.

Její nástupkyně Dělnická strana sociální spravedlnosti však podle zpravodajů z Janova tento úspěšný výsledek patrně již nezopakuje.

Více k tématu Volby

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…