Krampol: Udělali z Paroubka Trautenberka. Odčerním ho

03.06.2010 10:53

Sympatiemi k předsedovi ČSSD Paroubkovi se populární herec Krampol nikdy netajil, o to víc žasnul, jaká nenávistná kampaň se vůči němu dlouhodobě vedla a před volbami ještě vystupňovala.

Krampol: Udělali z Paroubka Trautenberka. Odčerním ho

Zaskočen výsledky voleb? Ale kdepak, pro herce Jiřího Krampola zas až takovým překvapením nebyly. „Ne že bych to až takhle čekal, ale divit se tomu nelze. Vždyť tady se dlouhodobě snad ve všech médiích a skoro od všech politických stran vedla nenávistná kampaň proti Jiřímu Paroubkovi. Podařilo se jim z něj udělat Trautenberka se všemi špatnými vlastnostmi," vysvětluje Krampol pro ParlamentníListy.cz menší přízeň sociální demokracii, než se před volbami všeobecně očekávalo.

Herec připomíná, že odstupujícího předsedu ČSSD Jiřího Paroubka poznal před dvanácti lety jako úředníka na magistrátu, s nímž jezdil vystupovat na dobročinné akce třeba ve prospěch slepých dětí, nebo dárců krve. Jeho mediální obraz byl od jeho skutečné tváře na hony vzdálen.

„Vsugerovali hlavně mladým, že nařídil zásah na CzechTeku. Přitom on byl v té době předsedou vlády, navíc tehdy na návštěvě ve Vídni, takže postup policie při obsazení soukromého pozemku těžko mohl ovlivnit," říká Krampol.

Nechápu tu obrovskou oblibu pana Schwarzenberga 

O povolebních útocích spolustraníků Tvrdíka, Emmerové a Palase na Paroubka si myslí, že nebudou hlavním proudem v ČSSD a že se sociální demokracie zachová ke svému bývalému šéfovi mnohem lépe než ODS. „Nebyl jsem Topolánkovým obdivovatelem, ale on tu stranu postavil na nohy, v minulých volbách vyhrál s 35 procenty a teď se píše, že ODS uspěla, protože se zbavila hlavy a ryba jak známo smrdí od hlavy, ale přitom teď ztratila skoro polovinu hlasů proti roku 2006," připomíná Krampol paradox volebních výsledků vítězného Topolánka a poraženého Nečase.

Velký úspěch TOP 09 a Věcí veřejných ve volbách si vysvětluje tím, že lidi měli dost hádek těch dvou velkých stran, proto volili proti nim. „Jen nechápu tu obrovskou oblibu pana Schwarzenberga. Nic proti němu nemám, jen nevím, kde se vzala," pozastavuje se Krampol nad vydařeným marketingovým tahem TOP 09. Pokud by sám nebyl tak přátelsky spjat s Paroubkem, tak by sympatizoval se zelenými.

Baťovského kapitalismu jsme se nedočkali

„Před dvaceti lety jsem si myslel, že tady bude baťovský kapitalismus, který dá i příležitost chudým, aby nebyli chudí. Že zaplatíme dobře doktory, učitele, místo toho si kdejací rádoby manažeři, kteří přivedli firmu ke krachu, dávají na odchodnou milionové padáky," zlobí herce to, kam se společnost za poslední dvě desetiletí posunula.

Úvahy o tom, že by jako populární osobnost pomohl sociální demokracii a kandidoval by na podzim v senátních volbách, však odmítá. „S politikou nechci mít nic společného. Po revoluci se nechal zvolit Rudolf Hrušínský a pak z toho byl celý zničený. Na to musí být povaha a já vysedávání na schůzích nesnáším," popírá Krampol svou možnost angažovanost v politice. Přesto si však jeden úkol do budoucna dává. „Jediné, co bych chtěl udělat, pokud budu moci, tak se budu snažit odčernit Paroubka," plánuje herec pokus ukázat nejnapadanějšího politika v jiné podobě, než ho dlouhodobě veřejnosti představovala média.

Související:

Proč jsem nalevo? Nechci dalšího Klému, říká Jiří Krampol 

Neskutečně blbý, ale neskutečně, odsuzuje Přemluv bábu Krampol  

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…