Jančík ani Gross o titul nepřijdou. Nejsou na seznamu

06.06.2010 17:02

Mezi studenty, s kterými bylo zahájeno správní řízení kvůli odebrání titulu získaného na plzeňské právnické fakultě, nejsou kontroverzní Milan Jančík ani bývalý premiér Stanislav Gross.

Jančík ani Gross o titul nepřijdou. Nejsou na seznamu

Ani posledních dvanáct jmen, které fakulta shledala podezřelé z nekalého získání titulu , neobsahuje jména mediálně známých, kontroverzních tváří. O titul se tedy nemusí bát kontroverzní starosta Prahy 5 Milan Jančík, ani jeho kolegyně z ODS Andrea Češková.

Strach nemusí mít ani bývalý premiér v barvách ČSSD Stanislav Gross, bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec, konzul na Ukrajině Ladislav Hradil nebo elitní policista - analytik Petr Bernátek, který působil v týmu obhájců bývalého vicepremiéra obviněného z korupce Jiřího Čunka.

Současný děkan fakulty Jiří Pospíšil už dříve sdělil, že u těchto takzvaných malých doktorátů je dokázat problematické studium nejtěžší. "Obtížně se u nich dokazuje osobní zodpovědnost," uvedl zdroj pro Aktuálně.cz dobře obeznámený s průběhem prověřování pochybných udělování titulů. "Ti, co je získali, nebyli vedeni jako studenti," vysvětloval hlavní překážku.

Západočeská univerzita v Plzni již obeslala s oznámením o zahájení správního řízení o odebrání titulu devět absolventů s titulem Ph.D., sedm bakalář a čtyřicet jedna magistrů. Skoro polovina se proti nařčení odvolala a podala na rozhodnutí rozklad.


Čtěte také:


Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…