Paroubek svolal poslední poradu. Rezignuje už dnes?

07.06.2010 12:19

Poslední tradiční ranní pondělní poradu v Lidovém domě se svými nejbližšími prožil dnes ráno odcházející předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Paroubek svolal poslední poradu. Rezignuje už dnes?

Zítra mu totiž vyprší lhůta pro to, aby dal svou funkci šéfa k dispozici, jak to oznámil po pro ČSSD prohraných volbách. Lidovým domem, sídle ČSSD už ale nyní běží, že by tak mohl učinit už dnes.

Kdy a jak Paroubek z čela ČSSD odejde? Na to sám odcházející předseda ParlamentnimListům.cz neodpověděl. Před Lidovým domem si vlastně jen oblékl sako, nechal si od řidiče, který jej přivezl, podržet dveře a zmizel v útrobách stranického sídla. "Děkuji," špitl ještě předtím směrem k řidiči.

Sdílnější na dotaz, kdy a jak předseda předá všechny své pravomoci svému nástupci - zatím prvnímu místopředsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi - nebyli ani nejbližší Jiřího Paroubka. Se svým guru jsou přitom od rána zavřeni v Lidovém domě.
Schůzky se účastnil mimojiné někdejší šéf Úřadu vlády Ivan Přikryl.

Žádná nostalgie se nekonala

Co všechno Paroubek se svými blízkými řešil? Došlo i na loučení? "Bylo to spíš neformální setkání. Vůbec to neměl atmosféru nostalgické schůzky," popsal účastník jednání. Kdy a jak Paroubek rezignuje, neuměl ale zatím říct.

To, že předá své pravomoci a skončí jako předseda, oznámil Paroubek v sobotu 29. května, tedy po pro ČSSD špatném volebním výsledku. Vzal si maximálně deset dnů na to, aby to udělal. Lhůta mu vyprší zítra.

FOTOGALERIE

Čtěte také:
Rozloučení Jiřího Paroubka
Neoddělili jsme ty nefachčenky od sociálně potřebných, prozřel Paroubek
Paroubek rezignoval kultivovaně a profesionálně, chválí Klaus

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: epo

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…