Odstřihává se ČSSD od Paroubka? Bublan mlžil

14.06.2010 22:41

Bývalý ministr vnitra František Bublan vysvětloval, proč sociální demokraté vzdali svůj spor s plukovníkem Kubicem.

Odstřihává se ČSSD od Paroubka? Bublan mlžil

Sociální demokraté oznámili, že stahují žalobu na plukovníka Jana Kubice. Nepožadují ani omluvu ani milionové odškodnění. "Není to ústup z bojiště, zbraní máme dost. Bylo to na návrh právního zástupce," řekl v České televizi poslanec ČSSD František Bublan, jenž zastával v době zveřejnění zprávy před volbami v roce 2006 v Paroubkově vládě post ministra vnitra.

"Nemá smysl bojovat, když celá kauza byla provázena ústupky," dodal Bublan. "Strana se měla očistit rychle. Teď je již význam té kauzy malý," vysvětlil poslanec, proč Lidový dům z kauzy vycouval.

Podle něj žaloba politické strany je něco jiného, než žaloba soukromých osob. "Někteří v tom budou ještě pokračovat," připomněl úsilí Jiřího Paroubka, který se chce soudit dál.

Odstřihává se ČSSD od Paroubka? Zbytečné kombinace, tvrdí Bublan

Odtřihává se ČSSD od Paroubka, ptal se moderátor Jakub Železný. "Nespojoval bych to s Jiřím Paroubkem," nechtěl Bublan přímo odpovědět. "Jsou to zbytečné kombinace. Je lepší, aby se strana vzdala sporu," dodal Bublan. Nicméně dodal, že zpráva nejvíce poškodila právě Paroubka, který ma spíše šanci v občansko-právním sporu uspět.

Redaktor Respektu Ondřej Kundra míní, že Paroubek zprávu Jana Kubice velmi těžko nese. "Dá se to chápat tak, že Kubice nic neudělal. Ale také jako prohra českých občanů. Nic ze zprávy nebylo rozřešeno," míní Kundra.

Jiří Paroubek označil bývalého šéfa útvaru pro boj s organizovaným zločinem za lháře. Celý ÚOOZ byl následně paralyzován, připomenul Kundra.

Koho zpráva skutečně poškodila není jasné

Poškodila Kubiceho zpráva ČSSD? "Nedá se to přesně říci. Paroubek je o tom přesvědčen, ale žádné sofistikované zprávy sociologů to nepotvrzují," dodal novinář.

Kubiceho zpráva mluvila o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy a podle sociálních demokratů byla nepravdivá a poškodila její dobrou pověst. Obvinění, která ve zprávě byla, podle právníků vycházela z nepravdivých informací.

Paroubek uvedl, že se bude soudit dál. „Cítím se nadále poškozen nepodloženými obviněními, která před volbami v roce 2006 útvar shromáždil a která poškodila jak mne, tak mé blízké. Pokud bych tento soudní spor vzdal, mohlo by se v budoucnosti něco podobného opakovat vůči jakémukoliv občanovi v naší zemi, což nemohu připustit," zdůvodnil svou motivaci dnes řadový poslanec Paroubek. Bývalý lídr ČSSD již dva předešlé spory s Kubicem prohrál.

Související:
Paroubek se s Kubicem bude soudit dál. Žalobu za ČSSD ale stáhl

Foto: frantisekbublan.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…