Altner opět útočí žalobami na ČSSD i Paroubka

16.06.2010 15:07

Další útok proti Paroubkovi! Advokát Zdeněk Altner, který kdysi zastupoval ČSSD ve sporu s ministerstvem financí o Lidový dům, podal novou žalobu proti expředsedovi strany Jiřímu Paroubkovi. Žaluje také celou ČSSD a společnost Cíl.

Altner opět útočí žalobami na ČSSD i Paroubka

Jiří Paroubek, sociální demokraté a Cíl Zdeňkovi Altnerovi údajně dluží 176 milionů korun na náhradu škody. Jde o částku, ktrerou měla strana Altnerovi složit jako mimosoudní vyrovnání.

Strana mu totiž stále nezaplatila honorář za zastupování ve sporu o Lidový dům. Ten se už vyšplhal spolu se smluvními pokutami na zhruba 30 miliard korun. Altner ale svůj dluh prodal švýcarské firmě H-Holding. 

Peníze za mimosoudní vyrovnání pak měly jít na účet advokátní kanceláře Wenger & Vieli v Curychu, zastupující Altnera. V částce 176 miliónů je údajně zahrnuta i škoda, kterou měl způsobit Paroubek ještě jako předseda ČSSD, když jednání o mimosoudním vyrovnání ukončil s odůvodněním, že zásluhy o Lidový dům náležejí advokátovi Pavlovi Blanickému. Ten zastupoval ČSSD před Altnerem. 

Z ČSSD bych peníze nevymámil 

Žalobu prý Altner rozšířil na Paroubka proto, že ČSSD je zadlužená, a jeho nároky jsou tak ohroženy. Z týchž důvodů podal soudu i návrh na předběžné opatření k obstavení majetku sociální demokracie. Vyzval rovněž ostatní věřitele této strany, aby se k němu připojili za účelem podání návrhu na konkurz na majetek ČSSD.

Altner se už u soudu v minulosti domáhal vyhlášení konkurzu na ČSSD, ale neuspěl. I na ČSSD podal advokát mnoho žalob a stížností. Jen k Ústavnímu soudu jich přišlo několik desítek. Dosud však neměl úspěch.

Sociální demokracie již dříve v tiskovém prohlášení uvedla, že všechny dosud vedené soudní spory mezi ní a Altnerem byly pravomocně ukončeny ve prospěch ČSSD. Altner ovšem tvrdí, že tomu tak není, jen soudy nikdy nerozhodly.    

Čtěte také:

Jiří Paroubek prý odjíždí relaxovat do Řecka. Lidový dům to popírá

Altner u soudu napadl použití počítačů pro přepočet volebních hlasů


Reakce ČSSD:

ČSSD považuje dnešní oznámení JUDr. Altnera o podání další žaloby proti sociální demokracii za jeden z jeho dalších zoufalých pokusů domoci se svých domnělých nároků vůči ČSSD. Tato žaloba je stejně absurdní, jako výroky JUDr. Altnera o jeho údajných pohledávkách vůči ČSSD ve výši 30 miliard korun.

ČSSD dnes v této souvislosti požádala své právní zástupce o analýzu obsahu žaloby, a poté zváží případné další právní kroky. Do té doby se ČSSD nebude k celé záležitosti dále vyjadřovat.

Ing. Jiří Havlíček, ústřední tajemník ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…