Topolánek je zahořklý a je to škoda, míní Zahradil

18.06.2010 10:03

Europoslanci Zahradilovi se sice nelíbí způsob, jakým Topolánek odešel z čela ODS, ten se s ním ale podle něj musí vypořádat s nadhledem. Ten mu prý chybí.

Topolánek je zahořklý a je to škoda, míní Zahradil

Občanskodemokratický europoslanec Jan Zahradil se vyslovuje plně ve prospěch kandidatury Petra Nečase na post předsedy strany. Naopak nechápe přístup Mirka Topolánka, který odmítl svou účast na kongresu a dává najevo své rozladění.

Větší nadhled

"Já bych na jeho místě k tomu rozhodně přistupoval s větším nadhledem, jakkoli chápu, že ten způsob, jakým byl odcházen z funkce, dodnes zanechal pocit hořkosti," apeloval Zahradil na Topolánka v pátečním Právu.

Europoslanec sice dodal, že on sám nebyl pro způsob, jakým Topolánek z politiky zmizel, pokud se tak podle něho ale stalo, je třeba se podle toho zachovat.

Zahradil je na zprávu zvědavý

Zahradil dodal, že je zvědavý, co Topolánek uvedl ve své zprávě, kterou ODS před kongresem poslal a uvědomil ji tak, že se jej neúčastní.

"Samozřejmě si ji rád přečtu," sdělil europoslanec Právu s tím, že doufám, že nebude příliš subjektivně zabarvena a nebude v ní příliš hořkosti.

Europoslanec také očekává, že kongres vyjde vstříc Petru Nečasovi a udělí mu silný mandát. "Má mou stoprocentní podporu," pochválil pravděpodobného budoucího premiéra v Právu Zahradil.

Více čtěte:

Zahradil (ODS): Středoevropský průšvih

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…