Sněmovně budou velet ženy. Klasnová a Parkanová

18.06.2010 14:10

Pod taktovkou něžného pohlaví budou probíhat jednání nové Sněmovny. Věci veřejné navrhují na místopředsedkyni Klasnovou, TOP 09 zase přemýšlí o Parkanové, informuje iDNES.cz.

Sněmovně budou velet ženy. Klasnová a Parkanová

V čele nové Sněmovny by se měly objevit ženy. Hodně pravděpodobně to vypadá se zástupkyní za Věci veřejné. „Dohodli jsme se v klubu, že navrhneme na tuto funkci Kateřinu Klasnovou," prozradil pro iDNES.cz předseda klubu Josef Dobeš. Klasnová je místopředsedkyní Věcí veřejných a je také přítelkyni „šedé eminence" strany a klíčového sponzora VV Víta Bárty.

Klasnová je ve vyjednávacím týmu o nové vládě a i proto patřila ke kandidátům na některý z ministerských postů. Nakonec se véčkaři rozhodli navrhnout ji do vedení dolní komory parlamentu. Místopředsedkyně VV na sebe před volbami upozornila mimo jiné tím, že spolu s dalšími stranickými kolegyněmi nafotila černobílý kalendář s mírně erotickým podtextem.

Poslanci TOP 09 budou nad místopředsedou dumat přes víkend

Své místo ve vedení Sněmovny, konkrétně pozici místopředsedy, si nárokuje také TOP 09. „Dohodli jsme se, že navrhneme našeho kandidáta na tuto pozici, v úterý bychom to měli na klubu dořešit," uvedl šéf poslanců TOP 09 Petr Gazdík. Personální nominace má ve straně na starost předseda Karel Schwarzenberg, který má spolu s Gazdíkem navrhnout poslancům kandidáta.

Rovněž sami poslanci si mají přes víkend promyslet jméno vhodného kandidáta. Podle informací iDNES.cz strana zřejmě navrhne bývalou ministryni spravedlnosti a později i obrany Vlastu Parkanovou. Ta má velké zkušenosti z působení ve Sněmovně, navíc je právnička, a TOP 09 by stejně jako Věci veřejné ráda nominovala ženu.

Související:

Klasnové vyčítají blond vlasy. Už je zvyklá 

Klasnová z VV nežije jen s Bártou 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…