KSČM zredukuje počet místopředsedů

19.06.2010 18:53

KSČM hodlá snížit počet místopředsedů ze šesti na čtyři. Tři stávající zůstanou a tři rezignují. Nového člena vedení pak zvolí Ústřední výbor na mimořádném zasedání příští týden.

KSČM zredukuje počet místopředsedů

Ve funkcích pravděpodobně zůstane místopředsedkyně pro ekonomiku Miloslava Vostrá, místopředseda pro zahraniční politiku Jiří Maštálka a místopředseda pro odborné zázemí Stanislav Grospič.

Skončit by měli Leo Luzar, Věra Žežulková a Josef Skála. Nahradí je nový člen, který bude mít na starosti organizaci voleb a komunální politiku.

„Bylo to odloženo o týden, aby měly krajské rady možnost doporučit kandidáty," odpověděla mluvčí komunistů Věra Karasová na otázku ČTK, kdo se stane novým místopředsedou. Poslanec Jiří Dolejš by chtěl někoho, kdo se bude práci věnovat na plný úvazek. Ostatní místopředsedové včetně předsedy jsou totiž poslanci českého či evropského parlamentu.

Komunisté tak chtějí zefektivnit přípravu na podzimní volby. „Nezastírám, že za tím jsou i ekonomické důvody. Tři místopředsedové funkci vykonávají bez nároku na honorář, protože mají poslanecké platy, zbylí jsou placeni stranou," řekl Dolejš.

KSČM také hodnotila výsledek voleb na základě předběžné analýzy, proč dostala o dvě procenta méně hlasů než v posledních volbách. Podle Dolejše nebyli komunisté schopni vyvrátit mýtus, že levice dovede stát do bankrotu. V dalších volbách se zaměří na konkrétní skupiny voličů jako odboráře, levicovou inteligenci a mládež.

Podrobná analýza volebního výsledku by podle předsedy strany Vojtěcha Filipa měla vzniknout na podzim.

Související:

Komunisté hodnotí volby. Hledají, kdo jim krade hlasy 

Komunisté navrhnou na místopředsedu sněmovny "nechtěného" Filipa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…