Pozorovali Klause přes zaměřovač vzduchovky. Zasáhla ochranka

22.06.2010 19:49

AKTUALIZOVÁNO - Při Klausově návštěvě Olomouce minulé pondělí musela zasáhnout prezidentova ochranka. Dva devatenáctiletí kluci ho totiž ze střechy pozorovali zaměřovačem ze vzduchovky. Údajně proto, aby ho viděli zblízka.

Pozorovali Klause přes zaměřovač vzduchovky. Zasáhla ochranka

Návštěva Václava Klause v Olomouci nebyla minulé pondělí zcela poklidná. Musela totiž zasáhnout prezidentova ochranka. Podle MF Dnes seděli na střeše dva devatenáctiletí mladíci a pozorovali prezidenta skrz zaměřovač ze vzduchovky. Pušku měli na střeše také. Když si dvojice všimla, že na ně ukazuje Klausova ochranka, rychle se vrátila zpátky do bytu.

To už ale na dveře klepala ochranka. Chlapci nejdříve zapírali, nakonec ale přiznali, že na střeše byli. Policisté je následně odvedli v poutech za výtržnictví.

Chtěli jsme se jenom podívat zblízka

Mladíci přiznávají, že to byla hodně hloupá klukovina. To MF Dnes potvrdil i šéf Útvaru rychlého nasazení Libor Lochman: "No tak to si ti dva kluci opravdu zahrávali," komentoval situaci s tím, že mladíkům mohlo jít dokonce o život.

"Chtěli jsme se dívat ze střechy dalekoholedem, jenže ten byl připevněný na vzduchovce a vůbec ho nešlo sundat. Tak jsem vzal lcelou pušku a až na střeše se mi povedlo optiku uvolnit," uvedl jeden z chlapců pod podmínkou anonymity. 

Podle jeho slov je prý vůbec nenapadlo, že by je nahoře mohl někdo vidět, nebo že by z toho mohl být průšvih. Klausova ochranka tvrdí, že na sebe upozornili hlavně tak, že zatímco jeden se díval na prezidenta puškohledem, druhý si začal z nudy hrát se vzduchovkou a mířit kolem sebe.

Kdyby to byl Obama, už by byli mrtví

"Kamaráda odvezli, já jsem musel k výslechu. Sebrali i vzduchovku, aby ověřili, jestli je opravdu nefunkční. Naštěstí fakt nestřílí. Jinak by to s námi prý bylo horší," říká jeden z mladíků.

Podle šéfa URNY měli chlapci velké štěstí. Kdyby byl v Olomouci Obama, kluci by ani nestačili vyjít na střechu a už by na ně mířili ostřelovači. "Každý, kdo něco podobného udělá si zahrává s vlastním životem," varuje Lochman.


Čtěte také:

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …