Vzala úplatek za 400 tisíc, soud bude trvat dva dny

23.06.2010 9:10

Jedna z nejvyšších členek bývalé České konsolidační agentury Radka Kafková přijala úplatek ve výši 400 tisíc koruna prý si nechala slíbit dalších osm milionů. Za peníze poskytovala informace, na kterých pak podnikatelé vydělali miliardy.

Vzala úplatek za 400 tisíc, soud bude trvat dva dny

Hlavní soudní líčení s Radkou Kafkovou, ve své době nejlépe placenou úřednicí v Česku, začíná ve středu v Praze. Za tu dobu bylo nashromážděno tolik důkazů, že se budou číst celý den. Celé líčení by pak mělo trvat dva dny. Pokud ji bude prokázána vina, může jít až na osm let do vězení.

Hlavními důkazy obžaloby jsou stovky hodin odposlechů. Kromě Kafkové státní zástupkyně žaluje také Josef Tykvu a Josefa Lopatu, kteří v minulosti s Kafkovou pracovali v ostravské ČKA. Skupina kolem Kafkové se díky jejímu vlivu dostávala k lukrativním pohledávkám, které posléze kupovala.

Je v tom zapojen i Babiš

Policie zmapovala například případ zmanipulovaného prodeje společnosti Cetus, za který měla Kafková dostat úplatek 400 tisíc.

Podle důvěryhodného zdroje Lidovách novin zdokumentovali policisté také řadu hovorů mezi Kafkovou a podnikatelem Andrejem Babišem. Prý se snažil koupil pohledávky ze společnosti Kostelecké uzeniny a s Kafkovou si často telefonoval a několikrát se s ní i sešel.

Více: Bublan (ČSSD): Neber úplatky

Foto:cnb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…