Paroubek píše paměti: Budete se divit, co je Zeman zač

27.06.2010 21:00

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek hodlá do roka napsat knihu pamětí. Pomáhat mu má osobní archiv, který si odvezl z Lidového domu. Paroubek to uvedl v rozhovoru pro časopis Týden, který vyjde v pondělí.

Paroubek píše paměti: Budete se divit, co je Zeman zač

"Já tak do roka napíšu také knihu vzpomínek, pokud budu mít čas a nebudu moc zatížen nějakými funkcemi ve sněmovně," uvedl Paroubek.

V pamětech prý Paroubek napíše i o požadavcích, kterými Miloš Zeman údajně podmiňoval svou další podporu ČSSD. "Myslím, že lidé budou nad jeho charakterem žasnout," říká Paroubek.   

Svou verzi českého politického vývoje již připravuje Paroubkova manželka Petra. Ve své knize hodlá popsat praktiky v politickém zákulisí a kniha údajně přinese i skandální informace "pro některé politiky, novináře, možná i podnikatele." 

Paroubková netají, že se do psaní dala i kvůli penězům. Kniha vyjde ještě před podzimními volbami do obecních zastupitelstev a do Senátu. (čtěte ZDE

V rozhovoru pro časopis Týden mluví Paroubek i o příčinách nízkého, či přesněji k sestavení vlády nedostatečného, volebního zisku ČSSD. Jedním z hlavních důvodů je prý to, že ČSSD podcenila otázku zadlužení. "Tedy onu řeckou kartu, kterou intenzivně hrála pravice," uvedl.   

Komunisty musíme transformovat 

Před novým předsedou ČSSD podle Paroubka stojí modernizace strany. Za ryzí idealismus označil to, že by ČSSD nikdy nespolupracovala s komunisty. "Jde o to je transformovat do pozice přijatelné levicové strany," prohlásil Paroubek. 

Vláda, kterou sestavuje středopravá koalice, bude podle Paroubka stabilní, protože ji bude držet pohromadě byznys: "Jistě se dohodne na všech hlavních kšeftech, kvůli nimž ty dvě menší strany vůbec vznikly."


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…