Žaluda se prý nemusí bát. Na jeho odstřel chybí hlasy ČSSD

29.06.2010 21:27

Na pátečním hlasování dozorčí rady Českých drah se o osudu představenstva ČD podle všeho nerozhodne. Podle serveru ekonom.cz chybí hlasy ČSSD. Případné personální změny bude zřejmě řešit až nový ministr dopravy.

Žaluda se prý nemusí bát. Na jeho odstřel chybí hlasy ČSSD

Petr Žaluda, šéf Českých drah, se podle serveru ekonom.cz prý vyhazovu zatím zřejmě bát nemusí. Na tento pátek svolána dozorčí rada ČD se sice návrhem na odvolání představenstva v čele se Žaludou má skutečně zabývat, je však prý ve hvězdách, zda se jednání vůbec uskuteční.

Otázkou zůstává, zda rada bude usnášeníschopná - a také je prý pravděpodobné, že budou chybět hlasy, které by se proti dosavadnímu šéfovi postavily.

Mají dovolenou

Vzhledem k rozložení sil v devítičlenné dozorčí radě by bylo pro Žaludův „odstřel" totiž třeba, aby se jednání zúčastnili zástupci ČSSD Karel Březina a Jaroslav Palas. Dle informací týdeníku Ekonom jsou však oba na dovolené.

Moravskoslezský hejtman Palas má podle svých nejbližších spolupracovníků dovolenou až do 8. července a jeho předčasný návrat je nepravděpodobný.

Mimo republiku bude i Březina. 

"Již při svolání jsem předsedovi dozorčí rady oznámil, že 2. července jsem na dlouhodobě plánované zahraniční dovolené se svými dětmi," uvedl pro týdeník Ekonom exministr Březina.

Ministerstvo dopravy: Nechme to na pak

Do nějakého radikálního rozhodování se zjevně nechce ani představitelům ministerstva dopravy, kteří personální změny chtějí ponechat až na příštím šéfovi resortu.

Návrh na Žaludovo odvolání přichází dva týdny poté, co Žaluda a jeho lidé sesadili vedení dceřiné společnosti ČD Cargo v čele s Josefem Bazalou.

Sesazení Bazaly se uskutečnilo na polotajně svolané svolané valné hromadě, aniž by ministerstvo o tomto záměru bylo vůbec informováno. A prý o ní nevěděl ani sám Bazala.

Související:
Žaluda přiznal: Nevím, jak vypadaly dokumenty k nákupu vozů
Bazala dostal padáka z ČD Cargo. Končí i jeho tým

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A hospoda zařvala. Vteřina, která lidem zkazila hokej

9:40 A hospoda zařvala. Vteřina, která lidem zkazila hokej

Na čtvrteční hokejové čtvrtfinále s USA dorazili i zástupci vlády. A pohled televizní kamery do jeji…