Bazala dostal "padáka" z ČD Cargo. Končí i jeho tým

16.06.2010 14:04

Valná hromada železniční společnosti ČD Cargo odvolala představenstvo firmy včetně předsedy Josefa Bazaly. O tomto kroku rozhodlo vedení mateřských Českých drah kvůli neuspokojivému hospodaření.

Bazala dostal "padáka" z ČD Cargo. Končí i jeho tým

V představenstvu ČD Cargo končí kromě Bazaly i Václav Andrýsek, Rodan Šenekl a Bogdan Heczko. Nahradí je generální ředitel Českých drah Petr Žaluda a jeho náměstci Michal Nebeský a Milan Matzenauer. Bazala skončí zřejmě i jako ředitel Carga.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského je důvodem odvolání "nedostatečná spolupráce s mateřskou firmou při řešení neuspokojivého hospodaření."

Nemůžene zjistit příčiny ztrát

„Naší společnosti dlouhodobě není umožněno zjistit, do jaké míry byly a jsou problémy v hospodaření společnosti ČD Cargo způsobeny globální finanční krizí a do jaké míry rezervami v řízení firmy," řekl k tomu pro Radiožurnál Šťáhlavský.

Dodal, že nový generální ředitel společnosti bude vybrán v řádném výběrovém řízení.

Společnost ČD Cargo vykázala za loňský rok ztrátu před zdaněním 378 milionů korun. Za rok 2008 přitom měla firma hrubý zisk 474 milionů korun. Společnost propad vysvětlovala poklesem poptávky v důsledku krize. V letošním prvním čtvrtletí pak ztráta činila 50 milionů korun.

Na hospodaření ČD Cargo si chce brzy posvítit i ministr dopravy Gustav Slamečka, který ve firmě nařídil mimořádný audit. Jeho výsledky by měly být zveřejněny koncem července.

Čtěte také:

ČD jsou v zisku. Je to historický okamžik, říkají

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…