Hulinský: Že se Dienstbier schovává za otce? To bych se urazil

04.07.2010 11:48

Podle šéfa pražské ČSSD Petra Hulinského zapůsobí jeho kandidát na primátora Jiří Dienstbier ml. díky vlastním schopnostem, a ne kvůli známému otci, jak si myslí marketingový odborník.

Hulinský: Že se Dienstbier schovává za otce? To bych se urazil

Sociální demokracie jako první parlamentní strana přestavila svého kandidáta na primátora v pražských komunálních volbách. Je jím Jiří Dienstbier mladší. Podle marketingového odborníka vsadil Lidový dům spíše na věhlas jména Dienstbierova otce, než oblíbenost někdejšího vůdce studentského hnutí. Šéf pražské ČSSD Petr Hulinský svého koně brání.

"Je to silná osobnost a odborník, vůdčí postava studentského hnutí z roku 1989 a byl ve Federálním shromáždění. Jestli někdo tvrdí, že se schovává za jméno svého otce, tak to bych se skoro urazil," řekl Hulinský ParlamentnímListům.cz.

Jenže právě to říká bývalý ředitel Asociace reklamních agentur Jiří Mikeš. „Využívá jména svého otce," řekl Mikeš redakci. „Dlouho o něm nebylo slyšet, ale teď už mu otec nepomůže. Nyní bude muset sám vystupovat a psát tiskové zprávy," dodal.

Syn slavného otce

Reklamní odborník zde naráží na známého disidenta a někdejšího populárního ministra zahraničí, který nyní působí jako senátor zvolený za sociální demokracii Jiřího Dienstbiera staršího.

Političtí analytici k podzimním volbám „radí", aby partaje do komunálních voleb stavěly na místa superlídrů veřejně známé tváře. Podle Mikeše kandidát ČSSD tuto podmínku splňuje napůl. „Může spíš oslovit mladší voliče, jestli je tedy pohledný," dodal reklamní odborník.

Hulinský si nicméně svého kandidáta pochvaluje. Vyzdvihl, že Dienstbier má širokou stranickou podporu, která zdaleka nekončí za obvodem jeho domácí Prahy 2, a také, že jako kandidát do sněmovny získal výraznou podporu preferenčních hlasů voličů, byť jako devítka kandidátky neuspěl. "A nestojí za ním žádní kmotři," zdůraznil šéf pražské ČSSD.

Související:
Primátor podle Pražanů? Reedová a Černochová, Bém ne
Bém je v Blázinci. Proč? Jen blázen by chtěl být primátorem
Malé strany uvažují s spojené kandidátce

Fotokoláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: blk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…