Víme, jak se loučil Langer. Přirovnal se k Marii Terezii

18.07.2010 19:34

Zatímco nový ministr vnitra Radek John (VV) vlétl do ,,kachlíkárny" (jak se přezdívá budově ministerstva vnitra) s předem připravenou agendou úkolů pro jednotlivé odbory, někteří zaměstnanci resortu mají stále uložen jako vzpomínku rozlučkový email Ivana Langera, který působil v resortu ještě před úřednickým ministrem Martinem Pecinou.

Víme, jak se loučil Langer. Přirovnal se k Marii Terezii

"Mnoho se změnilo, ale lidé zůstávají stejní. Jenom teď víme líp, kdo je kdo." Tímto citátem od Karla Čapka se v květnu 2009 loučil s funkcí ministra vnitra Ivan Langer.

V dopise, který má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici, se Langer mimojiné pochlubil rekordním počtem žen a mužů, jimiž doplnil prořídlé řady poznamenané masivním odchodem zkušených policistů do civilu. 

"Státní správa prožila největší proměnu od dob Marie Terezie," vrátil se také ke svým reformní úspěchům v oblasti veřejné správy, především pak její elektronizace.

"Tvrdá práce přinášela i tvrdé střety," připomněl, že jeho působení na vnitru nebylo bezkonfliktní. Zároveň však neopomněl poděkovat  týmu kolegů za vykonanou práci, která, jak Langer doufá, "nepřijde na zmar".

"Přeji Vám osobně i Vašim blízkým vše dobré," rozloučil se s resortem a zaměstnanci.

Věci nepřehlédnutelné

Kromě zbrusu nových, elegantním potiskem obdařených policejních oktávií může běžný občan pocítit reformy Ivana Langera při cestování po Schengenském prostoru, v němž nemusí ukazovat pas a pokud necestuje letadlem, tak ani občanský průkaz.

Digitalizace policejních ústředen přináší radost najmě policistům v podobě úspory času a předávání informací.

Zároveň se ale policisté musí smířit s tím, že díky změnám, provedeným Langerem slouží více přesčasových hodin.

Ivan Langer byl odejit z funkce ministra vnitra po pádu Topolánkovy vlády, který ČSSD zinscenovala v březnu 2009. Na jeho místo nastoupil po složitých vyjednáváních  Martin Pecina. Do květnových sněmovních voleb byl Langer sice nasazen jako jednička kandidátky ODS v Olomouckém kraji, kvůli nedostatku preferenčních hlasů však po čtrnácti letech musel z dolní komory Parlamentu odejít.

Nyní působí jako koncipient v advokátní kanceláři Pečený a partneři, která za oblast hlavních služeb uvádí např. právo duševního vlastnictví, mediální právo či občanské právo. Avizoval též záměr učit na institutu CEVRO, který sám pomáhal budovat.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…