Sex je radost, líčí příručka. A rodiče se bouří

20.07.2010 9:20

Resort školství si na sebe vydáním příručky poskytující sexuální osvětu upletl bič. Rodiče i odborníci se proti ní bouří.

Sex je radost, líčí příručka. A rodiče se bouří

Příručku o sexuální výchově na školách zveřejnilo ministerstvo školství již v dubnu. Až nyní se proti ní ale zdvihá masivní vlna protestů.

Petici, která bojuje za její zrušení, již podepsaly více než tři tisíce rodičů. 500 z nich se přitom k dokumentu připojilo od minulého pátku.

Výchovu nechat na rodičích

V čele těch, kteří proti příručce vystupují, stojí Výbor na obranu rodičovských práv (VORP). Jeho mluvčí Anna Brychová se domnívá, že by školy měly sexuální výchovu nechávat výhradně na rodičích.

Brychová dokument kritizuje zejména proto, že "vychovává k sexuálnímu sobectví a autoerotice" a líčí sex zejména jako zábavu.

Sex není jen radost

A VORP argumentuje i ostřeji. "Nikde není zmiňována sexualita jako síla sloužící kromě vzájemné radosti také k početí a výchově dětí," píše ve svém prohlášení.

Tisíce rodičů se ke kritice přidávají. Nelíbí se jim například, že příručka ministerstva školství doporučuje užívání antikoncepce a učí, jak nasazovat kondom.

Resort se ale brání. Jeho mluvčí Kateřina Böhmová připomíná, že rady, které jsou v dokumentu uvedeny, jsou doporučené, nikoliv povinné.

Více čtěte:

Bezpečný sex neexistuje, tvrdí v příručce Uzel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…