Bookmakeři se bojí vypsat sázku na Johna, zda vydrží na vnitru

24.07.2010 20:17

Necelé tři měsíce před komunálními a senátními volbami počítají největší tuzemské kanceláře s tím, že svoji nabídku sportovních událostí zpestří i politickými sázkami. Tipovat na Nečasovu vládu nebo na setrvání Radka Johna v úřadu ministra vnitra však zatím nelze.

Bookmakeři se bojí vypsat sázku na Johna, zda vydrží na vnitru

Pro české sázkové kanceláře představují sázky na volby a jiné politické události jen ozvláštnění nabídky, ale mimořádný zájem o ně neočekávají.

„Ani sebevýznamnější volby se nemohou vůbec srovnávat se zájmem o fotbalové mistrovství světa, na které jsme přijali sázky za 750 milionů korun. V záplavě sportovních událostí, jako jsou třeba utkání fotbalové Ligy mistrů, jde jen o okrajovou záležitost, ale zpestříme tím nabídku," říká pro ParlamentníListy.cz Vladan Crha, manažer komunikace společnosti Fortuna, a. s.

Před parlamentními volbami přijaly všechny sázkové společnosti na tuto událost sázky v úhrnu přes dvacet milionů korun. Výrazně k tomu pomohl i sázející z Prostějova, který si na volební vítězství ČSSD vsadil 600 tisíc korun. Při nižších vkladech však ze sázek velké zbohatnutí nekynulo, protože spousta lidí vsadila na výhru ČSSD, ale kvůli předvolebním průzkumům na ni nebyl příliš vysoký kurz.

Nejrychlejší vypíše kurzy na komunální volby už koncem srpna

„Určitě na komunální volby sázky vypíšeme, ale až v řádu týdnů před jejich konáním," naznačuje Zdeněk Zikmund, mluvčí společnosti SAZKA, a.s., že termín 15. a 16. října je pro vypisování kurzů ještě příliš vzdálený. „Předpokládám, že u nás to bude tak dva až tři týdny před volbami," očekává podobný postup Fortuny i Crha.

Nejrychleji si v konkurenci hlavních tuzemských hráčů na poli sázek povede SYNOT TIP. Podle mluvčí Magdy Pekařové už bookmakeři konkrétní podobu doplňkových sázek připravují. „Zveřejněna bude koncem měsíce srpna. Pro klienty budou připraveny sázkové příležitosti vztahující se například k celkovému vítězi voleb, vítězům v jednotlivých krajích nebo k volební účasti," prozrazuje Pekařová pro ParlamentníListy.cz.

Sázet bude možné na duely v nejatraktivnějších městech

V komunálních a senátních volbách jde více než než v parlamentních volbách o střet osobností. „Vypíšeme i souboje v nejatraktivnějších městech, mezi nimiž nebude chybět ani sázka na to, kdo se stane pražským primátorem," uvádí Zikmund. Podobné sázky předpokládá podle Crhy nabídnout svým sázejícím i Fortuna.

Ani jedna z oslovených sázkových kanceláří se však nechystá vypsat sázky na to, zda vydrží nová vláda Petra Nečase celé čtyři roky, nebo zda po stejnou dobu setrvá ve funkci ministra vnitra Radek John. „O podobných sázkách zatím neuvažujeme, jejich vypsání bude záviset na politické situaci," říká Zikmund a shodný názor zaznívá i od konkurentů v oboru.

Čtěte také:

Za tisícovku dva miliony, kurz SAZKY na výhru lidovců 

Češi prosází ve volbách miliony korun. Nejvíc se sází na Paroubka 

Lidé Johna na vnitru nechtějí, ukázal průzkum 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…