Benda znovu obhájí rigorózní práci. Chce titul JUDr.

24.07.2010 9:01

Poslanec ODS Marek Benda by rád znovu získal titul JUDr. Požádal fakultu o nové rigorózní řízení, svou práci rozšířil a upravil.

Benda znovu obhájí rigorózní práci. Chce titul JUDr.

Marek Benda by chtěl znovu usilovat o titul JUDr. Zažádá totiž Právnickou fakultu ZČU v Plzni, aby s ním zahájila nové rigorózní řízení. Po osmi měsících dostala fakulta znovu povolení udělovat tituly.

"Určitě to udělám co nejdříve, začnu s tím hned po prázdninách, přičemž školní rok na fakultě začíná zhruba v polovině září. Chci to konečně dokončit a mít z krku. Musím ale nejprve rychle sehnat nějakého školitele," řekl Benda Právu s tím, že prý vůbec nevěděl, že rigorózní řízení na fakultě obnovili.

Práci jsem rozšířil

Poslanec sice rigorózní zkoušku složil už loni, ale než proběhly promoce, vyšlo najevo, že je jeho rigorózní práce totožná s diplomovou, jen je zvětšené písmo. Svou délkou a údajně ani kvalitou tak nesplnila požadavky takové práce.

Benda už prý práci upravil takovým způsobem, aby vyhovovala daným standardům. "Musím si ale na fakultě nejdříve ujasnit, zda mi povolí předložit dopracovanou původní diplomovou práci, rozšířenou o dalších čtyřicet stran, nebo budu muset dělat úplně novou," uvedl v pátek Benda.

Více:

Rektor: Benda lže, o znovuobhájení titulu nepožádal

Prvních šest "rychlostudentů" přijde o titul Ph.D.

Do konce července bude jasné, kolik lidí přijde o titul na plzeňských právech

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…