Dvořáková na Hrad. "Plzeňská" profesorka má u studentů zastání

26.07.2010 14:56

Iniciativa, která se objevila na Facebooku, si kladla a stále klade za cíl obranu profesorky Vladimíry Dvořákové z Vysoké školy ekonomické. Ta se veřejnosti stala známou především kvůli upozorňování na studijní nedostatky Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni.

Dvořáková na Hrad. "Plzeňská" profesorka má u studentů zastání

V souvislosti s rozjetím kauzy se však stala rovněž mnohým trnem v oku a kolovaly spekulace v souvislosti se snahami o její umlčení. Očištění a veřejného uznání se profesorce dostalo až minulý týden, kdy jí ministr školství Josef Dobeš (VV) obnovil mandát předsedkyně akreditační komise při ministerstvu školství.

Dvořáková ve funkci předsedkyně akreditační komise píchla do plzeňského vosího hnízda a krom kritiky a poznámek postižených aktérů se jí dostalo i obrany ze strany nejen jejích studentů. ,,Na iniciativu na Facebooku mě upozornili moji studenti. Moc jim za to děkuji, vnímám jejich podporu i jakožto obranu hlasu veřejnosti a demokracie," sdělila pro ParlamentníListy.cz Dvořáková. Vyjádřila však také pochybnosti, zda její zrno dopadne na úrodnou zem.
,,Celý proces odebrání titulů je velice složitý. Není jisté, zda se dotáhne do konce." 

Dopad Plzně na Prahu

Plzeňská kauza podle Dvořákové napomohla v parlamentních volbách k využití kroužkování na kandidátkách a přispěla částečně k historicky první porážce ODS v Praze. 

,,Voliči si konečně pospojovali jména z kauzy jako Jančík, Benda aj. se jmény na kandidátkách a začali selektovat, přestože ne všude došlo k vyautování aktérů s tituly (viz Marek Benda z ODS, pozn.autora)."

Dvořáková na Hrad

Chvalozpěvy se to ve virtuální skupině jen hemží. ,,Velmi odvážná dáma!!! To, jak odhalila mafiánské poměry na právech v Plzni - nesmí zapadnout! Až se zase bude volit nějaký ten prezident - mohla by to být ONA, 1. prezidentka, ne?"
Tak zní jeden z mnoha názorů uživatelů, kteří hojně profesorku Dvořákovou chválí.  K hodnocení se přidala i bývalá studentka Katedry mezinárodních vztahů na Vysoké škole ekonomické v Praze: ,,Paní profesorka byla úchvatná a ani nebyla zas tak přísná." 

Čtěte také:
Dvořáková zůstává v čele Akreditační komise, bývalým ministrům navzdory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…