Pravda o Kajínkovi je venku. John ji brzy dostane

29.07.2010 17:21

Doživotně odsouzený Jiří Kajínek motivoval svým osudem nejen filmaře, ale i spisovatele. Na konci knihy autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy ,,Pravda o Kajínkovi“ naleznete zcela rozsahem nepatrnou, avšak o to významnější pasáž. Jakési světlo na konci tunelu pro člověka, který nikdy nepřestal věřit.

Pravda o Kajínkovi je venku. John ji brzy dostane

,,Tato kniha už šla do tiskárny, když jsme se dozvěděli, že Inspekce ministerstva vnitra prověřuje zcela novou informaci...Neznámý Lukáš Ch. dokonce řekl, že by byl ochoten vypovídat, kdyby ho ministr vnitra zbavil mlčenlivosti. Jak vidno naděje stále žije..."

Nelichotivý obraz ČR

Kniha má podle nakldatele Zdeňka Čecha hned několik úkolů. ,,Krom toho, že přináší fakta a jistojistě i nové otazníky, snaží se ukázat nelichotivý obraz České republiky," uvedl Čech pro ParlamentníListy.cz. Nezájmu se vydavatel nebojí. ,,Už teď máme objednán dotisk a zdaleka asi nezůstane jen u jednoho. Věděli jsme že původní náklad 3000 rozhodně nebude stačit, ale dotisknout to během pár dnů není žádný problém. Tiskárny jsou velice vstřícné, zvláště pokud jste solventní, " dodal s úsměvem.  

Posuny v případu

Ministr vnitra Radek John v neděli sdělil redakci, že „zná posuny v případu" a jak vidno, už jsou na světě. Klíčové odposlechy prý zprošťují Kajínka viny a snad to bude dostatečný důvod pro znovuotevření případu, kterým se zabývá soudce Pravoslav Polák, toho času na dovolené.   

Novému vývoji v Kajínkově případu fandí mnoho lidí. Mimo jiné i advokátka Klára Samková a režisér filmu Petr Jákl. Jak oba shodně uvedli pro ParlamentníListy.cz oceňují znalosti o Kajínkově případu, kterými se ministr John  v minulosti zabýval v pořadu Na vlastní oči.

Radek John možná kamínkem uvolnil lavinu. Knihu, kterou psal i jeho bývalý kolega Klíma, však paradoxně ještě nedostal. Podle Čecha se tak teprve stane. ,,Bude mu slavnostně předána na premiéře filmu 4. srpna."

Pospíšil nepospíchá

Naznačované důkazy se mohou zdát hodnověrné, ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil je však zatím opatrný. ,,Hodlám postupovat zcela profesionálně a v souladu se zákonem a na znovuotevření případu nemám žádný osobní zájem," konstatoval pro ParlamentníListy.cz.

Čtěte také:
John už ví, jak pomůže Kajínkovi. Slámová i režisér doufají
Kajínek má naději, jásá Slámová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…