Považuji 17 procent hlasujících za slušné, tvrdí Škárka

02.08.2010 15:30

Celých 17 procent příznivců strany Věci veřejné hlasovalo o víkendu na internetu o lídrech pro podzimní komunální volby. Podle výkonného místopředsedy VV a poslance Jaroslava Škárky je však 17 procent slušný výsledek.

Považuji 17 procent hlasujících za slušné, tvrdí Škárka

Věci veřejné si nechaly své lídry pro podzimní komunální volby schválit svými „véčkaři" na internetu.

„Pro nás má internetové hlasování velkou váhu a myslím, že 17 procent je velmi slušné číslo, protože byly dovolené a referendum bylo posunováno," řekl pro Český rozhlas místopředseda strany Jaroslav Škárka.

Že by uspěl kandidát, který je mediálně známý, podle něj v takovémto hlasování nehrozí. „Protože komunální politika je postavená na něčem jiném. V komunální politice se občané rozhodují pro lidi, které znají ze svého okolí. A tam ta popularita není tak důležitá," uvedl.

Dodal, že kandidáti Věci veřejných mají zákaz tvořit koalici s komunistickou stranou.

Deset procent je málo

Internetového výběru lídrů kandidátek strany se přitom podle hodnocení Českého rozhlasu zúčastnil jen zlomek lidí. Aby bylo hlasování platné, musí se ho podle vnitřních kritérii VV zúčastnit 10 procent příznivců strany. To však kritizoval komentátor Radiožurnálu Petr Nováček. Podle něj je toto číslo nízké. „Je to hodně nízká laťka, protože pokud se konají závazná referenda, tak se začíná kolem 30 procent a výše," podotkl k tomu Nováček.

Tůma proti Reedové

Největší pozornost komunálních voleb bude upřena na Prahu, kde průzkumy naznačují, že by mohla poprvé přijít o převahu ODS. Kandidátku TOP09, která se považuje právě za konkurenta ODS, totiž povede bývalý guvernér centrální banky Zdeněk Tůma. ČSSD by chtěla, aby se primátorem stal Jiří Dienstbier mladší.

Lídrem Věcí veřejných bude Markéta Reedová, která dostala důvěru právě i v internetovém hlasování příznivců této strany.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…