Drobil u Klause: Ministerstvo změním v normální orgán

03.08.2010 12:31

Prezident Václav Klaus podporuje nové směřování ministerstva životního prostředí a změnu jeho priorit. Klaus je totiž rád, že po letech „sedí“ na úřadu jiný ministr, než „zelený“, kterými nebyl nikdy příliš nadšen.

Drobil u Klause: Ministerstvo změním v normální orgán

Klaus, který dlouhodobě kritizuje ekologická hnutí a "zelenou" politiku, má po několika letech na ministerstvu životního prostředí partnera z řad ODS. Ministr Pavel Drobil při dnešní schůzce s Klausem dal jasně najevo, že chce úřad řídit jinak než jeho předchůdci z řad Strany zelených, kteří úřad vedli v minulých letech.

Klaus se ostře přel především s někdejším předsedou zelených Martinem Bursíkem. Prezident někdejšímu lídrovi ODS Mirku Topolánkovi vyčítal, že se zelenými ve vládě spolupracoval. Navíc je Klaus znám tím, že není stoupencem hypotézy o oteplování Země. Proto jsou slova nového ministra životního prostředí pro něj rajskou hudbou.

Chci udělat z resortu úřad pro lidi

"Chci ten úřad transformovat v normální, standardní, ústřední orgán státní správy. Je to ministerstvo pro život, ministerstvo, ve kterém ale nesmíme zapomínat na člověka," řekl dnes Drobil.

S Klausem prý hovořil mimo jiné o aktualizaci energetické koncepce státu, financování projektů z peněz resortu a chystaných změnách ve Státním fondu životního prostředí. S prezidentem se prý domluvil i na tom, že budou ekologickou politiku dále konzultovat.

Prezident prý ví, jak úřad pracuje
    

"Pro mě to bylo neskutečně příjemné, pohodové setkání s panem prezidentem, který velmi dobře ví, o čem jsme se bavili, a je dobře seznámen s resortem a jeho fungováním," dodal ke schůzce Drobil.

Před nástupem na ministerstvo životního prostředí se o něm uvažovalo i jako o ministrovi průmyslu a obchodu. Sám v médiích uvedl, že je připraven dýchat za český průmysl. Jeho kritici mu vyčítají právě to, že nebude zájmy svého úřadu a ochranu životního prostředí dostatečně hájit.
   

Schůzkou s Drobilem zahájil Klaus kolečko setkání s ministry, které avizoval minulý týden.

Foto: Hans Štembera

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…