Dienstbier: Prahu je potřeba vzít kmotrům a vrátit Pražanům

06.08.2010 4:44

V tradičně pravicovém hlavním městě se pokusí o primátorský post jako kandidát ČSSD Dienstbier mladší. V on-line rozhovoru na webu iHNed.cz tvrdí, že chce zásadně změnit poměry v Praze.

Dienstbier: Prahu je potřeba vzít kmotrům a vrátit Pražanům

Změnit situaci ve vedení Prahy je možné tím, že voliči dají svůj hlas v komunálních volbách ČSSD, a ne třeba Věcem veřejným. „Věci veřejné jsou účelový projekt, se zcela nejasnými programovými hodnotami. Chce-li někdo změnit poměry v Praze, těžko toho dosáhne se stranou, která je podle slov Mirka Topolánka projektem pražské ODS," říká kandidát ČSSD na pražského primátora Jiří Dienstbier mladší v on-line rozhovoru na iHNed.cz.

Jeden z tazatelů se podivoval nad tím, že Dienstbier mladší přijal kandidaturu na primátora, když ho ve srovnání s lídry ostatních větších stran skoro nikdo nezná. „Primátorem chci být, protože chci zásadně změnit poměry v Praze. Prahu je potřeba vzít kmotrům a vrátit Pražanům. Moje známost nebo neznámost není to nejpodstatnější. Snad si mohu troufnout tvrdit, že mám určité politické zkušenosti a jako advokát i odborné znalosti, které jsou předpokladem zvládnutí takto významné funkce," reaguje Dienstbier.

Vzhledem k lumpárně ODS se asi zelení koaličním partnerem nestanou

Dalšího čtenáře zajímalo s poukazem na to, že ODS je odvařená, Věci veřejné jsou smečkou Tomáše Hrdličky a komunisté v Praze zmizí ze zastupitelstva, zda by se Dienstbierovi zamlouvala koalice, v níž by TOP 09 spořila rozpočet, ČSSD by hlídala sociální odpovědnost a Strana zelených o životní prostředí. „Vzhledem k lumpárně, kterou provedla ODS rozdělením města na sedm obvodů, mají zelení minimální šanci na získání mandátu," domnívá se kandidát sociální demokracie na pražského primátora.

Ale i snahou ČSSD bude upřednostnit ochranu zeleně, historických míst Prahy a sportovních ploch před developerskými projekty, které na tyto hodnoty neberou zřetel. „Zde bych zmínil například Masarykovo nádraží, Trojmezí, fakultní nemocnici na Karláku nebo Ďolíček," uvádí Dienstbier s tím, že v posledních měsících jsou v územním plánu přijímány změny ve prospěch developerů, a ne pro rozvoj města a prospěch jeho obyvatel.

Potrestání viníka za projekt Opencard by mělo očistné účinky

Stínový ministr spravedlnosti za ČSSD se domnívá, že by za projekt s kartou Opencard měl nést někdo odpovědnost, i když škody s ní spojené bude vzhledem k uzavřeným smlouvám těžké napravit. „Pokud by se prokázala něčí trestněprávní zodpovědnost a podařilo se dospět až k potrestání, mělo by to očistné účinky i do budoucna pro další městské zakázky," věří Dienstbier.

Čtěte také:

Dienstbier ml. (ČSSD(: Pražany budu oslovovat osobně  

Hulínský: Že se Dienstbier schovává za otce? To bych se urazil 

Dienstbier ml. (ČSSD): Dají už Pražané kmotrům červenou? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…