Zemanův "hnůj, póvl a žumpa" opět na scéně. V blogu

11.08.2010 16:54

Zemanova tradice invektiv vůči novinářům v jeho straně pokračuje. Proti žurnalistům se tentokrát vymezil další člen SPO-Z Radek Augustin.

Zemanův "hnůj, póvl a žumpa" opět na scéně. V blogu

Na stranickém webu Strany práv občanů-Zemanovců se objevil nový peprný článek jednoho z jejích členů, Radka Augustina. Text nese název "Novinář hodný titulu hnůj, póvl, žumpa" a opírá jak jinak než do českých žurnalistů.

Celý text z blogu Radka Augustina ZDE

Augustin tak navazuje na exšéfa své strany, Miloše Zemana, který nevybíravými výroky na adresu novinářů proslul.

Novinářská práčata a prostitutky

"Novináře dělím do dvou skupin. Tou první skupinou jsou normalizační komunistická práčata. Tento typ pokládám za novinářské prostitutky a hluboce jimi pohrdám. A pak je druhý typ novinářů. A to nejsou jen hlupáci, to jsou sebevědomí hlupáci, kteří píší o všem a nerozumějí ničemu. A tito hlupáci spolu s novinářskými kurvičkami vytvářejí mediální prostředí v této zemi," uvedl například v roce 2008 Zeman.

A do novinářů, zejména těch, kteří píší pod křídly Lidových novin, se opřel i Augustin. Vadí  mu zejména způsob, jakým zmiňovaný deník referuje o kauze bratří Mašínů, která se v souvislosti s úmrtím jednoho ze členů jejich skupiny opět propírá. V této souvislosti naráží zejména na paradoxní heslo "Píšeme nové Lidové noviny", kterým se deník sebepropaguje.

Tažení proti Lidovkám

"V Lidovkách však autor podepsaný „Petr Zídek, redaktor LN" psal 4. srpna ke kauze bratrů Mašínů mimo jiné toto: Obhájci bratří Mašínů získali nečekaného spojence. V MF DNES (31. 7.) se jich proti „mladým historikům" Tomáši Zahradníčkovi a mně zastává spisovatel Pavel Kohout. K tomu se dá podotknout jediné:Kdyby bratři Mašínové v září 1951 nepodřezali příslušníka SNB Jaroslava Honzátka, ale tehdejšího šéfredaktora propagandistického plátku jménem Dikobraz, posuzoval bych dnes jejich odboj shovívavěji. Už proto, že Pavel Kohout byl na rozdíl od nebohého strážmistra jedním ze symbolů režimu a jeho fyzické odstranění mohlo mít podobný význam jako otrava aktivistického novináře Karla Lažnovského v roce 1941," cituje Augustin text otištěný v deníku.

"To je tedy jaksepatří „nové psaní" Lidových novin, že?," táže se s tím, že myslí-li si dotyčný redaktor Lidových novin, že svůj názorový střet s Pavlem Kohoutem vyhraje podpásovými údery, výborně tak ilustruje svůj "charakter".

Jediný cíl  - ublížit

"Jeho šleh má za cíl jediné - ublížit. Petr Zídek, redaktor LN, je neschopný argumentovat věcně a na úrovni hodné slušného člověka," zkritizoval člen Zemanovy strany novináře. Možná se tak v jeho osobě dočkáme pokračovatele exšéfa jeho strany. Alespoň co se nevybíravých útoků proti novinářům týče.

Více čtěte:

Novináři jsou nóbl a berou 50 tisíc, myslí si Paroubek

Foto: chytrak.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…