Pozorování: Bárta sahá Klasnové na zadek. Ve sněmovně

12.08.2010 7:49

Šéf dopravy Bárta a místopředsedkyně Véček Klasnová se svým vztahem, který nedávno stvrdili svatbou, nikdy netajili. A najevo jej dávají velmi okatě.

Pozorování: Bárta sahá Klasnové na zadek. Ve sněmovně

Zatímco seriózní deníky se co se týče politiky zabývají například plánovanými škrty, schváleným deficitem rozpočtu či novelou silničního zákona, bulvární Blesk zajímá způsob, jakým novomanželé Vít Bárta a Kateřina Klasnová (oba VV) ve sněmovně projevují svůj milostný vztah.

Bárta s Klasnovou nic netají

Ministr dopravy ani místopředsedkyně Véček se podle něho nesnaží nijak krotit svou vášeň a své city staví na odiv i v práci. Najevo je dávali prý například při úterním hlasování o důvěře vládě. Bárta se při něm podle deníku "nestyděl své ženě, kterou láskyplně nazývá Kačenko, před poslanci sáhnout na zadeček".

Deník také zjišťoval, jak se k na veřejnosti projevovanému vztahu staví poslanečtí kolegové obou novomanželů. Například místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach s jejich chováním nesouhlasí.

Škromach je proti

"Platí, že osobní vztahy na pracoviště nepatří," sdělil deníku. Naopak komunistické poslankyni Kateřině Konečné prý veřejně projevovaná láska nijak nevadí. "Je to asi na nich, je to o úrovni a chování každého poslance," sdělila s tím, že ona sama by se ale tímto způsobem určitě nechovala.

Bárta s Klasnovou nejsou prvním ani jediným politickým párem. Aktéři těch ostatních, například Kateřina Jacques a Martin Bursík (oba SZ), nebo Lucie Talmanová a Mirek Topolánek (oba ODS), ale své city nikdy veřejně příliš neprojevovali. Naopak - své vztahy dlouho tajili.

Terč: Véčka

Bulvární deník Blesk, který o vášnivém vztahu špiček Véček informoval, je vydávaný společností Ringier a má téměř 1,4 milionu čtenářů. O Věcech veřejných informuje velmi často - naposledy ve středu se opřel do jejich poslankyně Kristýny Kočí, která podle něj ve sněmovně s kdekým flirtuje.

Vzhledem k vysoké čtenosti deníku mohou ale tyto a podobné informace v očích veřejnosti vytvářet o Věcí veřejných zkreslený obraz. Bulvár totiž zpravidla skutečnosti příliš nezasazuje do souvislostí.

Bulvár bez kontextu

To Parlamentnimlistum.cz potvrdil před nedávnem i mediální odborník Milan Kruml. "Bulvár rád využívá  zkratku, věci vytrhává často z kontextu a poslepovává je tak, aby z nich vyčuhovala silná témata jako je nemoc, smrt, narození a sex," sdělil s tím, že tento typ tisku vybírá de facto stejná témata jako reklamní agentury.

Více čtěte:

Novomanželé Bárta a Klasnová: Svatba je vyústěním našeho šťastného vztahu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…