Drobil bude v Bruselu Mikovi vysvětlovat své záměry

13.08.2010 6:41

Ministr životního prostředí Pavel Drobil představil už několik svých návrhů. Nyní je bude muset vysvětlit bývalému ministrovi životního prostředí, který nyní spravuje životní prostředí v rámci EU, Ladislavu Mikovi.

Drobil bude v Bruselu Mikovi vysvětlovat své záměry

Návrhy ministra životního prostředí Pavla Drobila, který se ještě před nástupem do úřadu nechal slyšet, že dýchá za český průmysl, chce vysvětlit Ladislav Miko, člověk, který má od roku 2005 v Bruselu na starosti ochranu životního prostředí celé Evropské unie.

„Z dosavadních výroků pana ministra se mi zdá, že jsou oblasti, které bude dobré probrat dříve, než vyhlásí určitý směr," vysvětlil Lidovým novinám Miko.

Kritiku neočekávám, se schůzkou souhlasím, vzkázal Drobil

Drobil se schůzkou problém nemá, neočekává totiž kritiku. „Očekávám jen, že si dohodneme způsob komunikace mezi ministerstvem zástupcem českého státu u Evropské komise," uvedl ministr. Schůzka se uskuteční nejspíše v polovině září.

Ladislav Miko jako bruselský kontrolor ochrany životního prostředí může Drobilův úřad ovlivnit více, než si myslí. „Není to tak, že by měnil jeho personální rozhodnutí. Ale je jistě legitimní, aby mluvil do zaměření národní politiky tak, aby byla v souladu s evropským postupem. Životní prostředí má v současnosti výrazně evropský rozměr," popsal LN expert a někdejší ministr životního prostředí Bedřich Moldan.

Jak to Drobil myslel s národními parky?

Někteří ekologové ho kritizují za to, že hned po svém nástupu do úřadu vyhodil všechny své náměstky. On to hájí tím, že chce ministerstvo odideologizovat. Ladislava Mika zajímá, co chce s exnáměstky dělat. „Někteří z nich jsou skutečně extrémně kvalitní lidé a zajímá mě jeho názor na to," prohlásil.

Hlavní věcí, kterou by chtěl Miko s Drobilem probrat, je podle jeho slov otázka národních parků. „Drobil se vyjadřoval k otázkám národních parků a parku Šumava. Já jsem ale přesvědčený, že linie, která tam byla doteď, nebyla motivována nijak ideologicky. Je postavena na základě nějakých věcných závěrů odborníků, kteří k tomu mají co říci," myslí si Miko.

Více:

Předchozí ministři byli příliš ideologičtí, myslí si Drobil

Drobil vyhodil všechny náměstky

Ministerstvo plánuje konec rýžování na solární energii

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…