Tvrdík naskočil do podnikání. Dimun by rád znovu politiku

17.08.2010 12:06

Jasno začínají mít o své budoucnosti někteří politici a poradci, kterým výsledky voleb zamíchaly kartami jinak, než by si představovali, informuje MF Dnes.

Tvrdík naskočil do podnikání. Dimun by rád znovu politiku

Vrtkavý může být osud těch, kteří svou profesní dráhu spojí s politikou. Stačí k tomu jedny volby a zdánlivě nepostradatelný politik či poradce si musí hledat něco jiného. Mezi ty, kteří se zorientovali docela rychle, patří bývalý šéf volební kampaně ČSSD Jaroslav Tvrdík. „Pracuji jako konzultant v česko-čínských obchodních vztazích," napsal Tvrdík MF Dnes. Využívá kontakty získané během práce politika a manažera ČSA a pomáhá čínským firmám proniknout na český trh. A opačně.

V Lidovém domě se Tvrdík vůbec nemusel s Petrem Dimunem, bývalým poradcem předsedy Jiřího Paroubka. Ten se o svém dalším uplatnění ještě nerozhodl. „Mám několik nabídek z oblasti PR včetně politických," prozradil Dimun, jenž hodlá dál na svůj živnostenský list působit v oboru public relations. Ještě před prací pro Paroubka působil jako mluvčí na ministerstvech pro místní rozvoj a spravedlnosti vždy pod vedením Pavla Němce, který byl ministrem za US-DEU.

Barták se neztratil, jen přeskočil z obrany na finance

Své jisté už má bývalý šéf Úřadu vlády Jan Novák, přítel bývalého premiéra Mirka Topolánka. Od 1. srpna je na dovolené, v říjnu nastoupí jako náměstek na Nejvyšší bezpečnostní úřad. „Dostal jsem nabídku, kterou jsem rád přijal. Mám v tom oboru zkušenosti," uvedl Novák, který v minulosti pracoval i jako bezpečnostní ředitel Kanceláře prezidenta republiky.

Vhodná židle se našla i pro exministra Martina Bartáka, který bude jako náměstek na ministerstvu financí kontrolovat nakládání s veřejnými penězi. A to s českými i evropskými. „Bude mít tři základní úkoly - kontrolu, jak veřejné instituce dodržují rozpočtová pravidla, audit prostředků z fondů Evropské unie a dohled nad činností Finančního analytického útvaru ministerstva financí," popsal Bartákovu pracovní náplň jeho šéf Miroslav Kalousek.

Schmarcz psal projevy Topolánkovi, teď zvažuje, co dál

Na čekané je stále ještě Martin Schmarcz. Ten pracoval v tiskovém odboru vlády za Mirka Topolánka i Jana Fischera. Pro prvně jmenovaného psal projevy a jeho schopností využívali i další politici ODS. Projev na letošní kongres pomohl připravit Davidu Vodrážkovi a nynějšímu ministru životního prostředí Pavlu Drobilovi. Nyní je Schmarcz podle svých slov „na volné noze".

Čtěte také:

Dimun následuje Tvrdíka. V ČSSD končí 

Barták bude náměstkovat pod Kalouskem. John jej nechtěl 

Milouš Jakeš Vodrážka improvizoval. Neposlechl rady 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…