Potíže s Opencard, díl tisící. Kartu Pražana nelze nabíjet přes internet

23.08.2010 13:10

Držitele karty Opencard čekají další problémy. Od nedělního odpoledne totiž kartu Pražana nelze nabíjet přes internet.

Potíže s Opencard, díl tisící. Kartu Pražana nelze nabíjet přes internet

Elektronický obchod pro kartu Opencard, přes který si lze koupit časové kupony na městskou hromadnou opravu v Praze, v neděli přestal fungovat. Na odstranění závady již pracuje dopravní podnik, podle kterého by již v pondělí mělo dojít k její nápravě.

"Včera odpoledne přestaly fungovat stránky e-shopu," sdělil serveru Lidovky.cz mluvčí projektu Opencard Martin Opatrný. "Věřím tomu, že se dopravnímu podniku podaří e-shop během dne zprovoznit," vysvětlil.

Validátory v metru, v nichž si po zakoupení časového kuponu přes internet lze kartu dobít, ale fungují podle Opatrného normálně. "Co se týče validátorů, (linky) B a C fungují úplně normálně," vysvětlil.

Místo internetu v metru

Časový kupon si lidé místo internetového obchodu mohou nyní koupit v prodejních místech dopravního podniku, tedy nejčastěji přímo v metru, kde probíhá bez problémů.

Dosud však není jasné, co poruchu internetových stránek způsobilo. Možným důvodem je ale zvýšená poptávka po kupónech - od září totiž nově musí mít Opencard děti a studenti do 19 let.

Projekt karty Pražana provázely již od jeho vzniku mnohé kontroverze, zejména kvůli podivnému způsobu jeho financování. Opencard funguje kromě dopravy také jako průkaz do městské knihovny, lze s ní platit například i za parkování či dostat různé slevy.

Více čtěte:

Magistrát chystá už třetí druh Opencard. Kritici vyčkávají

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…