Každý druhý letišní taxikář cestující "natahuje". Až o tisíce

25.08.2010 13:20

To, že čeští taxikáři nadsazují ceny, je stará známá věc. Policejní kontroly však zjistily, že na letišti cestující "natahuje" dokonce každý druhý taxikář. A jde o nemalé sumy.

Každý druhý letišní taxikář cestující "natahuje". Až o tisíce

Každý druhý z taxikářů na letišti Ruzyně se dopouští přestupku - výrazně totiž nadsazuje ceny za cestu. Ukázaly to kontroly, z nichž vyplývá, že někteří řidiči taxíků jízdné předražují až osminásobně. Informaci přinesl server iDNES.cz

Ceny účtované některými taxikáři jsou přitom pověstné. Jízda taxíkem z centra metropole na letiště by podle sazebníku, jejž stanovil magistrát hlavního města, měla stát zhruba 600 korun.

V zahraničí jsou čeští taxikáři známí

Někteří taxikáři si však účtují ceny mnohonásobně vyšší. Na tento nešvar již začaly upozorňovat i mnohé zahraniční průvodce.

Policisté zkontrolovali od 12. ledna, kdy s razií začali, již téměř 800 vozů taxi. Hned na místě udělili 255 pokut za více než 130 tisíc korun.

Na letiště smějí v současnsti zajíždět jen vozy dvou taxislužeb, které jezdí za garantované ceny. Ostatní nesmějí v jejích prostorách podnikat, porušily by tím totiž provozní řád letiště.

Přilepšit si chtějí i ostatní

I ti si ale našli další způsob, jak si přilepšit. Využívají k tomu totiž placená parkoviště před terminály, za která neplatí.

Cizinecká policie, pod niž kontroly letiště patří, ve spolupráci s pracovníky magistrátu a městskou policií nyní kontroluje všechny vozy taxi, nejen ty, co mají dohodu s letištěm. Táže se také přímo cestujících, na nichž vyzvíd, kolik za přepravu na letiště zaplatili.

Více čtěte.

Staněk (ODS): Hradecká radnice si hodlá posvítit na taxikáře

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…