V Ostravě podváděli komisaři autoškoly. Policie je stíhá

29.08.2010 14:05

Zaměstnanci autoškoly prý zneužívali své pravomoci a podléhali korupčnímu jednání.

V Ostravě podváděli komisaři autoškoly. Policie je stíhá

Komisaři v ostravských autoškolách se dopouštěli podvodů a proti čtyřem z nich policie zahájila trestní stíhání. Tři z nich byli podle informací Deníku zatčeni přímo v budově  ostravského magistrátu, jeden byl prý na autoškolu napojen.

Případ je kvalifikován jako zneužití pravomoci úřední osoby a korupční jednání. Za první čin hrozí obviněným až tři roky vězení, za druhý až osm let vězení. Další detaily policie zatím neuvedla.

Policie mlčí

Zatčení komisaři působili na odboru dopravně správních činností ostravského magistrátu. Svou funkci již ale nevykonávají. Policie se k případu prý nechce detailněji vyjadřovat, aby nenarušila průběh komplikovaného vyšetřování.

„Vzhledem k současnému stavu vyšetřování lze pouze konstatovat, že ostravští kriminalisté vyšetřují možné protiprávní jednání zkušebních komisařů při zajišťování výkonu státní správy na úseku získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel. Další skutečnosti nelze v tuto chvíli specifikovat. Jakmile to stav vyšetřování umožní, informace zveřejníme," uvedla pro deník mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Měsíce vyšetřování 

Sledování celé skupiny trvalo podle ní již  delší dobu. Další vyšetřování může probíhat ještě několik měsíců.

„Obecně lze shrnout, že dokazování trestné činnosti úplatkářství či zneužití pravomoci veřejného činitele vyžaduje provedení množství úkonů a probíhá i několik měsíců," vysvětlila Holčáková.

Vítr vane z magistrátu

Podle Michala Bayera z tiskového oddělení ostravského magistrátu, se policie začala případem zabývat na podnět magistrátu, který odhalil jisté nesrovnalosti.

Na tři ze čtyř obviněných byl podán návrh na uvalení vazby. Ten ale Okresní soud v Ostravě neakceptoval. Všichni jsou proto stíháni na svobodě.

Více čtěte:

Kvalita absolventů škol je přímo mizerná, míní Tržil

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…