Věci veřejné jdou na ruku Kellnerovi, chtějí mu zpřístupnit ČSOB

03.09.2010 6:51

Šéf Věcí veřejných Radek John navrhl, aby se částka, kterou dostává Česká pošta každoročně od ČSOB zvedla z jedné miliardy na dvě. Nyní se ukázalo, že za jeho rozhodnutím stojí milionář Petr Kellner.

Věci veřejné jdou na ruku Kellnerovi, chtějí mu zpřístupnit ČSOB

Jeden z nejbohatších Čechů Petr Kellner by chtěl ovládnout ČSOB. Už když měl její vlastník, belgická KBC, problémy, snažil se do tohoto institutu proniknout. KBC však svou českou dceru prodat nechtěla.

Kellner by rád vstoupil na finanční trh a stvořil českou banku, která by mohla konkurovat těm zahraničním. Finanční skupina PPF, jíž je Kellner vlastníkem, by podle některých lobbistů mohla být právě firmou, která by na český trh vstoupila.

John vydal rozhodnutí, které mu doporučili právmící blízcí PPF

Podle informací Hospodářských novin ji v tom má pomoci Radek John se svými Věcmi veřejnými. Jedním z jeho nedávných rozhodnutí totiž bylo právě oslabení pozice ČSOB v České poště, které by Kellnerovi umožnilo vyjednávání s KBC. Ministr vnitra se rozhodl na základě posudku právní kanceláře, která je s Kellnerem spojená.

Nyní záleží na šéfce České pošty, vedení ČSOB a Věcech veřejných, jak se se situací vypořádají a kdo z ní vyjde jako vítěz. Kellner se měl podle zdrojů HN dostat k Věcem veřejným přes ministra dopravy Víta Bártu.

Bárta se s Kellnerem úspěšně spojil, tvrdí zdroj

Bárta přiznal, že se s Kellnerem zná. V politických kruzích, se nyní začala šířit informace, že se Bárta „osamostatnil" a zpřetrhal své vazby na Tomáše Hrdličku a předního pražského lobbyistu Romana Janouška. Lidé blízcí Bártovi to považují za důkaz toho, že se Bárta s Kellnerem úspěšně sbližují.

Více:

Boháč Kellner zlanařil Bezděka, experta na důchodovou reformu

PPF stále bojuje o ekozakázku. Janota měl prý špatné informace

PPF bylo už podruhé vyřazeno z tenderu na ekologickou superzakázku

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…