Rath osočil starostku Roztok neprávem, máme důkaz

04.09.2010 16:07

Středočeskému hejtmanovi Rathovi zřejmě jeho úředníci tají informace. Alespoň některé. Aféra s nepozváním na otevírání silnice je jen jedním z jeho dalších ukřivděných výkřiků a jak vznikla, ví jen Bůh, jestli vůbec někdo. Pohled z Roztok je totiž úplně jiný.

Rath osočil starostku Roztok neprávem, máme důkaz

Silnice stála investora stavby - Středočeský kraj - 238 milionů korun. Jelikož patřičné díky nebyly uplatněny, pomstil se hejtman ve středočeských novinách Náš region inzercí s titulkem"Je drzost chlubit se cizím peřím". Starostka Roztok Olga Vavřínová to schytala za to, že 30. 6. 2010 neuspořádala panu hejtmanovi u silnice patřičnou oslavu, fotografování s páskou, přípitky...

„Paní starostka byla zřejmě plně zaměstnána a neobtěžovala se nás informovat, že bude otevírat krajskou silnici, kterou jsme zrekonstruovali," uvedl Rath.
 Nová příjezdová silnice II/242 do Roztok u Prahy byla ale naplánována ještě za hejtmana Bendla (ODS). Toho patrně také nepozvali, ale zatím nic neříká. Zato nynější hejtman teskní „Je to jako byste si stavěli dům a soused tam udělal kolaudační večírek a zapomněl vás pozvat."

Proč nedorazilo informované vedení kraje?

Starostka Vavřínová v tomtéž periodiku jako inzerát pana hejtmana uveřejnila poděkování, podívejte se na obrázek dole: „Byla jsem si vědoma toho, že když pásku přestřihnu, mohu být z něčeho takového osočena. Byla to pouze moje intuice, považovala jsem za důležité kraji poděkovat, protože to byla spousta peněz a městu nijak nepřísluší si na tom přihřívat svou polívčičku," řekla pro MFD.

Snažila se o vysvětlení, že toto otevření silnice je prozatímní a to definitivní že bude v srpnu, „s plnou parádou a účastí těch, kteří mají hlavní zásluhu na vybudování této komunikace a kterým patří poděkování všech roztockých občanů". Pro LN řekla: „Na jednáních, kde jsem byla přítomná za město Roztoky i já, jsem se zástupců Středočeského kraje vždy ptala, zda vedení kraje je informováno o tom, že přeložka bude otevřená do předčasného užívání nejpozději 30. 6. 2010. Vždy jsem byla ujištěna, že vedení kraje o tom ví!" Asi se ta informace na kraji někde zatoulala.

Možná udělal pan hejtman celý tenhle cirkus s inzerátem z 12. srpna a oznámením na krajském webu 26. srpna proto, že otevírat něco užitečného, co posvětil ještě Bendl, se mu příčí. A nebo má pravdu paní starostka. Celý ten rituální taneček vysvětluje tím, že před volbami je to normální.

Více: Rath zuří. Starostka jej nepozvala přestřihnout pásku



##MINIPAS 236##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…