John jako ministr vnitra nepracuje. On ho hraje

07.10.2010 8:49

Malou úspěšnost Radka Johna ve vedení resortu vnitra lze najít i v tom, že nepochopil, co se od něj ve funkci žádá. Podle komentátora Zvěřiny v LN si ministerskou kariéru maluje jako pokračování moderátorské role jinými prostředky.

John jako ministr vnitra nepracuje. On ho hraje

Asi nejzásadnější důvod, proč je Radek John ve funkci ministra vnitra tak málo úspěšný, spočívá v tom, ře nepochopil, co je od něj žádáno. „Zní to jako odsuzující odsudek, když řekneme, že si John představuje ministerskou kariéru jako pokračování moderátorské role jinými prostředky," uvádí Martin Zvěřina v komentáři Lidových novin.

Dokládá to na výroku Johna, když se zcela vážnou tváří tvrdil, že patnáct let řídil pořad Na vlastní oči, a ten byl v odhalování korupce úspěšnější než sama policie. „Jede-li pak osobně inspektovat tajemné krabičky na malostranských kandelábrech, člověku až přijde líto, že cestou havaroval a že v krabičkách nebyly výbušniny. Představte si tu krásu, jak se před kamerou ministr holedbá, že pyrotechnikovi podával kleště!" poznamenává Zvěřina.

Šéfovi vnitra chybí systematičnost a základní vhled do problematiky

John ignoruje věcné podstaty problému a i proto výsledkem představení jeho boje proti korupci bylo jen to, že se od spolupráce s ministerstvem distancovala Transparency International. Naslouchá poradcům, které zná z televizní praxe, a ti mu radí jen to, jak policii co nejvíce zjednodušit život. „Ohledy na právo, či dokonce ústavu pan John nikdy nebral, proč by měl nyní?" ptá se komentátor.

S takovým konceptem ale nutně musel narazit i v koalici. „Práce ministra vnitra vyžaduje systematičnost a alespoň elementární vhled do problematiky, obojí panu Johnovi schází. Soudě podle výsledků, které prozatím prezentuje, by spíš byl dobrým mediálním poradcem nějakého opravdového ministra," domnívá se Zvěřina a soudí, že ani šikovná sebeprezentace před kamerou Johnovi čtyři roky v křesle ministra vnitra nezajistí.

K věci:

John? Ten to neřídí, šéfem vnitra je pro Fendrycha náměstek 

Na vnitru se šíří kreslený vtip. Přiletěl i na Johnův stůl 

Kontroverzní náměstek Johna je po kolapsu stále doma 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…