Dobeš by měl odbory informovat o svých plánech

07.10.2010 9:55

Školské odbory se během čtvrtka sejdou s ministrem školství Josefem Dobešem. Jde o plánovanou schůzku, neboť ministra odboráři pozvali na Fórum pedagogických pracovníků.

Dobeš by měl odbory informovat o svých plánech

Setkání na Fóru pedagogických pracovníků se koná u příležitosti Světového dne učitelů. A od Dobeše nejen odboráři, ale i učitelé očekávají, že jim přednese kromě jiného i své představy o platech v roce 2011.

Školské odbory chtějí také znát, co ministr chystá pro nepedagogické zaměstnance škol a pro ty, kteří učí bez potřebné kvalifikace.

„Dále bychom se ho chtěli zeptat na to, jak to vidí ohledně státních maturit a potom jaké jsou představy resortu, abychom je mohli říci přímo našim zástupcům v krajích, aby tyto informace mohli šířit dál, protože ve školách je taková dezorientovanost o tom, jak to bude a nebude," řekla Českému rozhlasu místopředsedkyně školských odborů Markéta Vondráčková.

Když Dobeš nastoupil do funkce, dal vědět, že hodlá dokončit projekt státních maturit. Projekt se rozjel už toto pondělí, kdy první školy dostaly zkušební testy "zkoušek dospělosti."  Oficiálně tak začala generálka státních maturit. Zapojilo se do ní téměř 1200 středních škol. Testy ale budou středoškoláci vyplňovat až 11. října. Dobeš také zveřejnil, že testy byly bez závažných problémů rozvezeny do 285 škol.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…