Praha 4: Divadlo Na Fidlovačce bojuje s graffiti

13.10.2010 7:41

Práce na nové fasádě Fidlovačky zakončeny.

Praha 4: Divadlo Na Fidlovačce bojuje s graffiti

V úterý 5. října 2010 v 9 hodin se u Divadla Na Fidlovačce, které bylo výrazně poškozeno graffiti, společně sešli starosta Prahy 4 Pavel Horálek, ředitel divadla Tomáš Töpfer a generální ředitel firmy AkzoNobel pro ČR a SR Josef Vaidiš a společně symbolicky zakončili práce na nové fasádě Fidlovačky.

Firma AkzoNobel, která je výrobcem barev a nátěrových hmot, se v rámci své celosvětové interní aktivity zvané Týden barev rozhodla poskytnout Fidlovačce fasádní barvy a její zaměstnanci se na natírání nové fasády také podíleli. Další realizaci a antigraffitový nátěr zajišťovala městská část Praha 4.

Původně radnice a divadlo zvažovaly variantu, že Fidlovačku pokryjí vhodně zvolené umělecké graffiti s divadelními motivy. Tento záměr ovšem narážel na nesouhlas památkářů. „Fidlovačka už ale nutně potřebovala nový kabát a tak jsme se v souvislosti v aktuální nabídkou firmy AkzoNobel rozhodli, že necháme udělat novou fasádu v původním šedém odstínu. Fidlovačka bohužel bojuje s nevzhlednými tegy a kresbami už dlouho. Divadlo bude mít proto i antigraffitový nátěr, aby fasáda vydržela co nejdéle čistá," dodává k záměru radnice starosta Prahy 4 Pavel Horálek (ODS).  

Žaneta Pilařová
tisková mluvčí


Čtěte také: 

Foto: 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha4.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…