Trutnov slavnostně otevřel atletický ovál a sektory

13.10.2010 7:19

V pondělí 11. října 2010 se na trutnovském městském stadionu uskutečnilo slavnostní otevření moderního atletického oválu a sektorů pro atletické disciplíny.

Trutnov slavnostně otevřel atletický ovál a sektory

V pondělí 11. října 2010 se na trutnovském městském stadionu uskutečnilo slavnostní otevření moderního atletického oválu a sektorů pro atletické disciplíny. Rekonstrukci významně napomohla osmimilionová dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, k níž město Trutnov přidalo dalších 5,3 mil. Kč ze svého rozpočtu.

Atletický stadion je součástí sportovního areálu Na Lukách, který zahrnuje krytý bazén, zimní stadion, fotbalový stadion, tenisové kurty a koupaliště. Celý sportovní areál prošel v posledních deseti letech významnou rekonstrukcí a modernizací jednotlivých sportovišť. Poslední z nich proběhla v roce 2004, kdy byla v areálu postavena oboustranná tribuna pro 1600 diváků.

Rekonstrukce čtyřsetmetrového škvárového oválu a lehkoatletických sektorů, které splňují požadavky mezinárodní atletické federace, byla zahájena letos v červenci. Po jedenácti týdnech usilovné práce se atletický ovál proměnil ve zcela nové sportoviště. Škváru nahradil umělý povrch - polyuretanový conipur včetně kvalitního odvodu povrchových srážkových vod. Šest běžeckých drah je v cílové rovince doplněno o další dvě dráhy pro sto deset metrů překážek. Ovál s novým povrchem disponuje sektory pro skok do dálky, skok vysoký, vrh koulí, oštěpem a kladivem a také vodním příkopem.

Slavnostního otevření zrekonstruovaného sportoviště se zúčastnili také starosta města Trutnova Mgr. Ivan Adamec,  předseda TJ Lokomotiva Trutnov Tomáš Břeň, předseda atletického oddílu TJ Lokomotiva Trutnov Bc. Petr Musil, výrobní ředitel zhotovitelské společnosti BAK stavební společnost a. s. Karel Laš a též významní hosté z centrálních institucí - ředitel Českého atletického svazu Mgr. František Fojt a předseda Českého svazu tělesné výchovy Pavel Kořan.

Přítomní hosté si po symbolickém přestřižení pásky prohlédli celý ovál i atletické sektory s nejpovolanějším průvodcem - předsedou atletického oddílu TJ Lokomotiva Trutnov Bc. Petrem Musilem.

Dále čtěte: Roup (TOP 09): Zlikvidují zhrzené ambice trutnovskou TOP 09?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trutnov.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…