VV v Praze 13 se distancovaly od své kandidátky

14.10.2010 17:59

Vedení klubu Věcí Veřejných v Praze 13 se oficiálně distancovalo od své kandidátky. ParlamentnímListům.cz to exkluzivně sdělil předseda místní organizace Robert Kopček.

VV v Praze 13 se distancovaly od své kandidátky

Důvodem k radikálnímu kroku místního klubu Véček je podle Kopčeka i ostatních členů vedení postup bývalého předsedy Kamila Regenta a dvojky zdejší komunální kandidátky Pavla Dlouhého. Dlouhý s Regentem sestavili podle Kopčeka kandidátku bez vědomí členské základny.

Kopček: Na reakci vedení strany jsme dnes čekali marně

Poslední kapkou pak byl podle Kopčeka postoj celostátního vedení VV. „Celý čtvrtek jsme čekali na tiskovou konferenci, na které se vedení strany distancuje od celé naší kandidátky v Praze 13. Čekali jsme ale marně," uvedl dále Kopček.

„Dostali se tam do čela kandidátky dva lidé, které jsme pořádně ani neznali. Poté, co jsme se pokusili toto zvrátit, pan Dlouhý nerespektoval vůli členů klubu VV a kandidátku podle jejich právoplatného hlasování nezměnil," shodují se předseda klubu a místopředsedkyně Anna Pelikánová.

Oficiálnímu zřeknutí se kandidátky předcházelo jednání s pražským volebním manažerem Pavlem Dobešem a tajemníkem Davidem Švarcem. Oba se podle současného vedení stranické buňky VV Prahy 13 členů klubu zastali a uznali, že Dlouhý s Regentem jednali proti stanovám. Oficiálnímu zapsání do seznamu kandidátů ale zabránit nedokázali.

Letáky v ulicích

Poslední kapkou pak bylo čtvrteční ranní rozdávání letáků. Tiskovina s logem iniciativy „Vyměňte politiky" naváděla voliče k zaškrtnutí konkrétních 13 kandidátů ve třech různých stranách. Mezi nimi i Aristidise Skondrojanise (kandidát VV číslo 7) a Eriky Prausové (kandidát číslo 3). Vedení Véček v Praze 13 to považuje za zneužití předvolební kampaně i jména strany.

A aktivuje se i volební manažer VV pro komunálky David Švarc. "Dozvěděl jsem se o aktivitě některých kandidátů v Praze 13. Není možné, aby naši členové vyzývali k nevolení celé kandidátky VV, ale pouze sebe. Toto vnímáme jako obrovský problém," reagoval Švarc pro ParlamentníListy.cz.

Související:
Kukačka na Praze 13: Vyměňte politiky. VV v šoku. Iniciativa také
Rozklad kandidátky VV způsobil vstup nestraníků
Kalousek se rozzuřil. Liberecká topka končí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…